Kultúra
2015. október 12.

Sikeres programsorozatot zártak

Gazdag program és sok-sok látogató – ez jellemezte a művelődési központ elmúlt hetét, már csak azért is, mert ekkora estek – többek között - az Országos Könyvtári Napok eseményei – tájékoztatott Takács Tímea intézményvezető.

Kilenc csapat 36 diákja versengett szerdán a ház és a tatabányai rendőrkapitányság vetélkedőjén, amit a biztonságos életért jegyében, hirdettek meg a város középiskolásainak „Vigyázz magadra! Vigyázz másokra!” címmel.

Népszerűnek bizonyult a gyermekkönyvtár csütörtöki olvasó stafétája Ürmös Lászlónéval, Hidasi Judit többkötetes írónővel és Molnár Tímea gyermek könyvtárossal, majd ugyanaznap több mint egytucat kihívója akadt a szimultán sakkversenyen a 16 éves Gledura Benjámin mesternek.

- Minél fiatalabb korban szeretnénk becsalogatni a gyerekeket a könyvtárba és megismertetni annak légkörét, ezért született meg a baba-mama barát egészségnap gondolata, aminek szintén a gyermekkönyvtár adott otthont pénteken – mondta Takács Tímea, aki arról is szólt, hogy mind népszerűbbek a Bányász Klub használt holmik börzéi, amelynek szombati rendezvényén már alig akadt szabad árusítóhely, de teltházat vonzott délután a kamarateremben Gryllus Vilmos „Énekelt versek” című felnőtt előadása is. Az ismert művész Áprily Lajos, József Attila, Kányádi Sándor, Szabó Lőrinc műveit adta elő zenei kísérettel.

És bár vasárnap délelőtt – nem utolsó sorban a rossz idő miatt - elmaradt a családi vetélkedő, de sikeres volt ugyanekkor az 50%-os könyvtári beiratkozási akció és a leválogatott könyvek árusítása 50 Ft/db áron, szintén a könyvtári napok jegyében.

A hét programsorozatát Mészáros János Eleknek, a Csillag születik egyik győztesének vidám műsora zárta vasárnap a művelődési központban, amiben bemutatkozott Nagy Anikó, az Ungvári Filharmonikusok tagja is.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek