Hír
2015. október 15.

Gyakoroltak a lánglovagok

Az Ipari Parkban tartott szituációs gyakorlatot az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja. A tűzoltók helyismereti bejárással kezdték a foglalkozást. Az illetékes szakember segítségével megismerkedtek az üzem tűzvédelmi helyzetével. Megtekintették az oltáshoz rendelkezésre álló oltóvízforrásokat és egyeztették a Tűzoltási és Műszaki Mentési Tervben foglaltakat – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A szituációs begyakorló gyakorlat célja az volt, hogy a helyismereti gyakorlaton elsajátított ismereteket ellenőrizze, a rajparancsnokok gyakorolhassák irányító tevékenységüket, növelhessék alkalmazkodási készségüket. Fontos feladat volt továbbá a híradás, az információáramlás megvalósulásának, illetve a híradó-ügyeletes tevékenységének ellenőrzése. A gyakorlatot a szolgálatparancsnok megfeleltre értékelte.

A folyamatosan bővülő üzemek megismerése, a tűzoltás-taktikai feladatok tervezése, kidolgozása, frissítése továbbra is folytatódik. Mindannyiunk érdeke, hogy a beavatkozó tűzoltók minél jobban ismerjék a lehetséges kárhelyszíneket, mert így gyorsabb és hatékonyabb beavatkozásukkal életeket és komoly anyagi értékeket menthetnek meg – áll a közleményben.

fotó: Szabó Imre


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek