Közélet
2015. december 07.

Advent második vasárnapja

Évek óta egyre ötletesebb, egyre szebben kidolgozott „alkotásokat” látunk ezen a rendezvényen. És ami még nagyon jó érzés: a mostani kiállítást 1740 fő látogatta és szavazott a neki legjobban tetszőkre. Az óvodásoktól kezdve a nyugdíjasokig, szinte minden korosztály meglátogatta a tárlatot – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte vasárnap délután Takács Tímea, a művelődési központ vezetője a mézeskalácsok, adventi koszorúk és díszített fenyőfák versenyének eredményhirdetésére érkezőket.

- A műveket elnézve, gondolkodóba estem: lehet-e határt szabni a képzeletnek? Hiszen az országunk nevezetességeit bemutató térképtől kezdve, a helyismeretet előtérbe helyező bokodi stégeken, a Vértesszentkereszti apátságon át a világűrig, a havas, jégcsapokkal teli házakig számtalan téma szerepelt a megmérettetésre benevezett munkák között – fogalmazott.

Mint arról beszámoltunk, az Oroszlány Barátainak Köre tagjainak és vezetőjüknek, Fátrai Mártának a felhívására 25 mézeskalács kollekció, 23 adventi koszorú és hat fenyőfa érkezett a versenyre, és nem csak Oroszlányból és környékéről, de testvértelepülésünkről, a szlovákiai Vágsellyéről is.

A díjkiosztásra egyébként 12-én, vasárnap kerül sor 17 órakor az OKSZÍK-ban, a civil szervezet karácsonyi programján. Vasárnap délután a szabadtéri színpadon is több produkció várta az érdeklődőket. A helyi Szintikék Együttes műsora után vásári mulatság és gólyalábas felvonulás szórakoztatta a jelenlévőket.

Ami pedig a heti eseményeket illeti, folytatódik a karácsonyi vásár, hétfőn a Gyermekotthon fiataljai, valamint a Kále Lulugyi együttes lép színpadra, karácsonyi képeslap kiállítás nyílik a „beton”-ban, szerdán a Hamvas Béla Gimnázium diákjainak karácsonyi műsorára kerül sor a szabadtéri színpadon, csütörtökön a HeMo Musical Stúdió mutatkozik be, pénteken pedig jönnek a Luca napi vigasságok és a Diótörő című mesebalett a Silhouette Balett előadásában.

A mézeskalácsverseny eredményeit mellékletünkben tekinthetik meg, míg a vasárnapi események képei a „Legfrissebb fotók” menüpont alatt találhatók.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek