Hír
2016. szeptember 01.

Becsöngettek

Huszonnyolc osztály több mint 600 diákját köszöntötte szerda délután Lazók Zoltán polgármester a Hunyadi iskola tanévnyitó ünnepségén.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy bár az iskola alapvetően a tanulásról szól, fontos, hogy élményeket is adjon. A szabadidős programok, az osztálykirándulások, az iskolai bajnokságok, egy közös színházlátogatás mind-mind új élményekkel gazdagíthat, és nem utolsósorban fontos építőkockái lehetnek a valódi közösség kialakításában, formálásában.

Mészárosné Fehérvári Mónika, aki az idei tanévtől irányítja az intézményt, elsőként elődjét, Hartmann Józsefet üdvözölte, majd elmondta: mind a tárgyi, mind a személyi feltételek adottak a sikeres évkezdéshez.

Ezt követően a végzős tanulók adták át a kis elsősöknek az iskola címerével díszített jelvényeket.

Magyarország több mint 4200 intézményében 750 ezer általános iskolás, 210 ezer gimnazista, 210 ezer szakgimnazista és 96 ezer szakiskolás számára kezdődött meg csütörtök reggel a 2016/2017-es tanév.

Idén 12 millió tankönyvet szállítottak ki. Az általános iskolák 1-4. évfolyamán ingyenesek a tankönyvek, a diákok 67 százaléka térítésmentesen kapta meg a kiadványokat. Az egyik legnagyobb újdonság, hogy 1-2. évfolyamon bár a tanóra továbbra is 45 perces lesz, de a tananyagot 30 percben sajátítják el a diákok, így marad idő a kötetlen tevékenységekre.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek