Önkormányzat
2019. június 26.

Első félévét zárta a testület

Többek között egy 390 millió Ft összegű hitelfelvételről is tárgyalt a képviselő-testület keddi ülésén, amit város- és település-rehabilitációra, óvoda bővítésre, műszaki felújításra és korszerűsítésre, valamint közutak, hidak építésére, felújítására javasolt felhasználni az előterjesztő.

A kormányhatározat zöld utat adott a hitelfelvételhez, így már csak a döntéshozókon múlt, a folyamat megkezdése, akik támogatták a projektet.

Az ülésen az elmúlt évben végzett időskorú felmérést követően elkészült intézkedési tervet is elfogadta a grémium, amely a város szinte valamennyi szociális, kulturális, egészségügyi intézményének, a képviselő-testületnek, civil szervezeteknek határoz meg feladatot. Az intézkedési terv tartalmazza – többek között – a szociális ellátó rendszer felülvizsgálatát, az időseket monitorozó jelzőrendszer kialakítására vonatkozó lehetőségek megvizsgálását, a kommunikácós lehetőségek fejlesztését. Javasolja az egészségügyi prevenciót, az időskorúak tartós bentlakásos ellátásának lehetőségének vizsgálatát.

A több mint egytucat napirendi pont kapcsán szó volt a Táncsics Mihály úti közút korszerűsítéséről, a közterületi térfigyelő kamerarendszer ez évi fejlesztéséről, valamint a 3-4-5 éves gyermekek részére megszavazott, kullancs által terjesztett betegségek elleni védőoltás biztosításáról is.

A képviselő-testületi ülés teljes anyagát megtekintheti a város weboldalán


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek