Hír
2019. november 10.

Márton napi vigasság

Jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttattak el mindenkihez a hosszú sorokban kígyózó oroszlányi gyerekek mécseseikkel, szombat délután.

Bállal köszöntötték a Márton napot tavalyig, az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár szervezésében a gyermekek. Tavaly kicsit újítottak a programfelelősök, és a bál helyett mulatsággal rukkoltak elő, mely mulatságot idén is megrendezték, az esős időre való tekintettel az OKSZÍK kamaratermében.

Három órakor már megannyi gyermek és persze szülő ücsörgött a kézműves asztaloknál azon ügyködve, hogy a Szlezákné Molnár Katalin gyermekkönyvtáros megálmodta mécsestartókat időben elkészítse, hiszen a felvonulásnak a legfontosabb kelléke ezen a jeles napon maga a lámpás.

Azok a gyerekek sem unatkoztak, akik hamar végeztek a munkaasztalnál. Őket egy Budapestről érkező komédiás csoport szórakoztatta.

A Jó Bohócok nevű társulat nem először járt városunkban. Repertoárjuk igazán gazdag, és mindig az alkalomhoz illő produkcióval rukkolnak elő. Most egy olyan interaktív műsort hoztak el a gyerekeknek, mely tulajdonképpen egy játék, amibe a kicsik is bekapcsolódhatnak. Zenészekkel érkeztek, akik hagyományos népi hangszereken muzsikálnak, melyeket be is mutatnak a kíváncsi közönségnek - tudtuk meg Móri Ildikó, gyermek és ifjúsági referenstől.

A háromórás programon, a közel százfős gyermeksereg végig lelkesen játszott a hórihorgas, gólyalábas libákkal, miközben Lúdas Matyi igyekezett úgy terelni a kis nyájat, hogy mindenki jól érezze magát.

A Márton napi mulatságot, hangos énekszóval kísért felvonulás zárta, melynek végén mindenki jól lakhatott zsíros kenyérrel, de forró teát is felszolgáltak az esetleg didergő kislibáknak a szervezők.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek