Sport
2019. november 11.

Hazai győzelem

Egy nagyon régóta várt eseménynek lehettek részesei a kilátogató szurkolók a bajnokság 7. fordulójában. Egyrészt a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetítette, amely új dolog volt a csapat életében, másrészt a vendég az elmúlt évtizedek meghatározó top csapata, a Szolnok volt. Két idegenbeli siker után cél az első hazai győzelem megszerzése volt, ennek szellemében készültek az oroszlánok.

Minden igényt kielégítően, két új játékost is harcba küldve kezdték a vendéglátók az első negyedet. Alig hibáztak, szépen járatták a labdát, a legjobb helyzeteket találták meg és emellett extrán védekeztek. A jó kezdés meghatározta a mérkőzés további alakulását is. A második negyed elején még tovább tudták fokozni a tempót.

A harmadik negyedben az OSE célja az addig kialakított, magabiztos különbség megőrzése volt. Annak ellenére, hogy az utolsó két negyedet elveszítették, nem forgott veszélyben a győzelmük, így ezzel a csapat már hazai pályán is megszerezte első győzelmét az élvonalban.

Sebastjan Krasovec: „Ahogyan mindenki említette fenomenálisan kezdtünk az első negyedben. Az energia, a szurkolók…minden a mi oldalunkon volt. Mindent megtettünk, a szezon során messze a legjobb negyedünk volt. Nagyon örülünk a győzelemnek, de még mindig sok tennivalónk van. A két új játékosunk még csak 1-2 hete van itt, így őket még be kell illeszteni a csapat játékába. Nagy siker ez számunkra, de nem szabad megállnunk, tovább kell dolgoznunk, hogy minél több győzelmet szerezzünk."

OSE Lions - Szolnoki Olajbányász KK 77-64 (28-8, 20-18, 16-22, 13-16)
NBI/A Bajnokság, 7. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1322 néző)
Játékvezetők: Papp P., Csabai-Kaskötő B., Farkas G. (Gorka Sz.)
OSE: Zsiros 9/9, Abell 8/3, Illés 8, Rizvic 14, Bozovic 15
Csere: Garamvölgyi 3, Hayes 10, Washington 10/3, Demeter -, Mohácsi -, Kucsora-, Anda-
Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Fotó: Babér Zoltán


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek