Hír
2019. november 14.

Világversenyen a három lány

Az oroszlányi Csillámpónik hétvégén Győrben 74 ország képviselőivel karöltve mérkőztek meg a 16. nemzetközi robotépítő olimpia világdöntőjében.

Farkas Laura, Gombás Noémi és Vida Janka nevét már biztosan sokan ismerik. Ők hárman azok a tizenéves fiatalok, akik a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóiként szép eredményeket értek el az elmúlt fél évben bárhol, ahol komoly vizsgát kellett tenniük robotikából.

A Csillámpónik felkészítő tanára Huma Erzsébet volt, aki a kezdetektől hatalmas fantáziát látott a lányokban. Mint mondja, akkor sem csupán a kíváncsiság, az újdonság varázsa hajtotta őket, hanem látszott rajtuk az a komoly érdeklődés, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ennyire szépen vegyenek minden akadályt. Először a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban rendezett WRO (World Robot Olimpiad) nemzeti döntőn lettek kategóriájukban a legjobbak, aztán Dániában is bizonyíthatták hozzáértésüket, egy barátságos megmérettetésen.

A résztvevők hat korosztályban és négy kategóriában versenyeznek. A kísérőkkel együtt mintegy 2700-an érkeztek Győrbe. A csapatok a robotokat legóelemekből építik meg és programozzák be. A Regular kategóriában egy előre megadott versenypályán kell végigmenniük meghatározott feladatot teljesítve a „gépeknek”.

Az oroszlányi lányok a Regular Elementary, azaz 12 év alatti kategóriában indultak. Több mint 90 csapatból a 71. helyet szerezték meg.

-kemma.hu-


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek