Hír
2022. március 27.

Adományt is vittek

Március 27-e, a szabadságharc vezetőjének születésnapja 2015 óta Rákóczi Emléknap, amelyről határainkon innen és túl egyaránt megemlékezéseket tartanak a közös történelmi múlt és a nemzeti összetartozás jegyében.

A jeles nap alkalmával tartotta meg tisztújító közgyűlését a Rákóczi Szövetség Sátoraljaújhelyen. Az eseményen az oroszlányi helyi szervezet 25 fős delegációval vett részt.

A Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban megtartott eseményre nem utaztak üres kézzel. A szervezők előzetesen kéréssel fordultak minden résztvevőhöz. A táborban jelenleg két kárpátaljai magyar családot és 90 kelet-ukrajnai fiatal édesanyát fogadtak be gyermekeikkel együtt, köztük 55 kisgyermeket. Az ellátásukhoz kértek adományokat.

A menekülteket segítve Oroszlány közel 300 kg tartós élelmiszerből álló – cukor, liszt, száraz tészta, konzerv, bébi étel, ásványvíz stb. – csomagot állított össze, melyet Lazók Zoltán polgármester és dr. File Beáta jegyző adott át a helyszínen.

Az oroszlányi csoport a lehetőséget megragadva kirándulást tett a Felvidékre is. A Rákóczi Emléknap alkalmából - II. Rákóczi Ferenc szülőházában - Borsiban rótták le tiszteletüket a fejedelem emléke előtt.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek