Hír
2022. június 18.

Évzárók és ballagások

Elérkezett az évzárók és a ballagások időszaka, ezekben a napokban megkezdődik a vakáció a város oktatási intézményeiben.

Pénteken reggel a Hunyadi Mátyás Általános Iskola évzáróján Rajnai Gábor alpolgármester, majd ezt követően a József Attila Általános Iskolában Szabó Mihály alpolgármester kívánt kellemes nyári kikapcsolódást a diákoknak és pedagógusoknak.

A tanévzáró ünnepségeken a két iskola igazgatója az emlékezetes pillanatokat, az intézmény hírnevét öregbítő versenyeket és vetélkedőket, valamint programokat, eseményeket elevenítette fel, végül a bizonyítványok mellett a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulók oklevelet és könyvjutalmat vehettek át.

Két ballagásra is sor került péntek délután. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola 66 végzősét Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokkal búcsúztatta: „Nyolc évet töltöttetek el ebben az iskolában. Eljött az idő, hogy továbblépjetek, hogy más helyen próbáljatok szerencsét. Búcsúztok tanáraitoktól, az iskola dolgozóitól, iskolatársaitoktól és a jól ismert tantermektől. Talán emlékeztek rá, hogy hatévesen még szorongva léptétek át az iskola küszöbét, valami új, ismeretlen világba kerültetek. Tanítóitok, sok-sok türelemmel vezettek be titeket a betűk és számok birodalmába. De ne feledjétek, nemcsak a tananyagot tanulhattátok meg tőlük, nemcsak tanítottak, hanem neveltek is benneteket. Egyszer mindennek elérkezik a vége, s akkor búcsúzni kell. A búcsú egy nemes feladat. Fontos, mert lezár egy időszakot, az élet egy szakaszát elhatárolja a többitől. A bezáruló ajtótól azonban nem szabad megijedni, tudni kell az új irány felé fordulni, és meglátni a feltáruló lehetőségeket. Sok sikert kívánok nektek a nagybetűs ÉLET-ben!

Elballagott a Hamvas Béla Gimnázium 12/A. osztályának 29 diákjai is, tőlük Oroszlány Város Önkormányzata nevében Szabó Mihály alpolgármester köszönt el. A 12/B. osztály június 22-én, míg a 12/C. osztály június 24-én tartja ballagási ünnepségét.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek