Hír
2022. június 22.

Oroszlányi lánglovag is indult az ország legerősebb tűzoltója versenyen

Herke Csaba, az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság tűzoltója is részt vett a „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi versenyen, június 17-én.

Mentális és fizikális felkészültségre, küzdelemre, erőre, akaratra, kitartásra volt szüksége annak a száz tűzoltónak, aki teljesítette a TFA és FCC feladatokat tartalmazó versenypályákat. A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk, a nyári melegben a Firefighter Combat Challenge pályát teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett teljesíteniük. Az első feladat során egyebek mellett egy tizenkét méter magas toronyra kellett felfutni, nyolcvan kilogrammos bábut is el kellett húzni, és a vízsugárral célba lövés sem maradt el.

Ehhez társultak a második pályán azok az igazi erőfeladatok, amelyek során nagy súlyokkal kellett a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeni. A két pályán elért időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.

Az oroszlányi tűzoltó első alkalommal vett részt ezen a megmérettetésen, minden feladatot időn belül teljesített, mely bíztató lehet számára a jövőbeli hazai és nemzetközi versenyeken.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek