Hír
2022. augusztus 29.

Koszorúzást és családi napot szerveztek az önkéntes tűzoltók

Az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 111. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott vasárnap a Szent Flórián téren.

A számos meghívott vendéget – köztük Lazók Zoltán polgármestert, Rajnai Gábor és Szabó Mihály alpolgármestert, Emődi Ferencnét, az Oroszlányi Járási Kormányhivatal vezetőjét, Muzslai Lászlót, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetőjét - Tyukodi József egyesületi elnök köszöntötte.

„Az Oroszlányi Tűzoltó Egylet hivatalos megalakulása 1911. augusztus 28-án zajlott. Az Egyesület jelenleg 29 főből áll, és 14 ifjúsági tagja van. A tagok között vannak hivatásos tűzoltók, helyi vállalkozók. Mindenki önkéntes alapon, a munkája mellett szabad idejét feláldozva, a kitűzött egyesületi célokat, feladatokat maradéktalanul szem előtt tartva végzi tevékenységét” - mondta tartalmas beszámolójában a civil szervezet elnöke.

Lazók Zoltán polgármester beszédében a következőket fejtette ki: ”Az egyesület tagjai a társadalmi, közösségi életből is kiveszik a részüket. Szinte elképzelhetetlen nélkülük városi esemény, önként vállalt feladataikat a település intézményeiben is népszerűsítik, bemutatóikkal rendre felkeresik a gyerekeket. Azt hiszem, a mai nap is ékes bizonyítéka mindannak a közösségi elköteleződésnek, amit immár 111 éve folytat a nagy hagyományokkal rendelkező Önkéntes Tűzoltó Egyesület”.

Az ünnepi szónoklatok után a téren álló kopjafa koszorúzásával zárult a rendezvény hivatalos része, majd gazdag gyermekprogramokkal színesített családi nap vette kezdetét.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek