Kék hírek
2022. szeptember 08.

Rendbontás nélkül zajlottak a rendezvények

Ismét összeült az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság szerdán a Közös Önkormányzati Hivatalban.

A megjelenteket a bizottság elnöke, dr. Bolehradsky Szilveszter r. ezredes, városi rendőrkapitány köszöntötte, majd részletes tájékoztatást tartott a két ülés között történt eseményekről, Oroszlány közbiztonsági helyzetéről.

Mint elhangzott, városunkban súlyos, kiemelt bűncselekmény nem történt az utóbbi időszakban. A nyári rendezvények - Nemzeti Összetartozás Napja, Napfénykarnevál, Szent Iván Éji Mulatságok, Streetball, Szabadtéri Vándorkiállítás és filmvetítések, Zenés Nyári Találkozások, Boroszlány -, sikeresen lezajlottak, komolyabb probléma nélkül. A kiemelkedő három napos eseményre, a Bányásznapra külön felkészültek. A helyi rendőrök munkáját a készenléti rendőrség és a közterület-felügyelet is erősítette, sőt a Bányászati Múzeumban kiépített kamerarendszer is nagy segítségükre volt. Kisebb fennakadást a múzeum irányába történő közlekedés, valamint a parkolás okozott. Ezekre a jövőben mindenféle képen megoldást kell találni.

Ezt követően a Sakk-Matt üzlet (Dózsa Gy. u. 17.) és környékén uralkodó állapotok kerültek terítékre, melynek előzménye, hogy lakossági bejelentés érkezett a tűrhetetlen helyzet miatt. A rendőrkapitány elmondta, hogy ott a közelmúltban 16 helyszíni bírságot szabtak ki, főként csendháborításért és közterületen történő alkohol fogyasztásért. Dr. File Beáta jegyzőhöz is eljutott panaszáradat, aki személyesen is beszélt már az üzlet tulajdonosával. Vele is, és a ház lakóival is törekszenek a probléma mielőbbi megszüntetésére.

Hosszútávon megoldást jelenthet a bolt csökkentett nyitvatartási idejének szigorú betartása, valamint egy olyan önkormányzati rendelet megalkotása, mely hatást tud gyakorolni a hasonló esetekkel szemben.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek