Hír
2023. június 04.

A zodiákus

Táncgálával ünnepelte 10. jubileumi évét a DanceReform Showtánc Egyesület június 3-án a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A fergeteges produkció egy különleges utazásra invitálta a közönséget a csillagokba, a csillagjegyek rejtelmeibe, aminek születésünk óta részesei vagyunk, úgy hogy néha tudomást sem veszünk róluk.

A gála mottója is sokat sejtető volt: A múltban élni depresszió, a jövőben élni félelem.
A különleges koreográfiák, a csodálatos fény effektek a zodiákus tematikát dolgozták fel. A teltházas, két felvonásos előadáson a táncstúdió tagjai – kicsiktől a felnőttekig - az összes állatövi jegyet bemutatták színpompás öltözetben. A műsor vendége az Antal Zoltán vezette, helyi AForce1 Dance Studio volt.

A jubiláló tánccsoport vezetője, Sütő Mónika koreográfus a következő gondolatatokat fejtette ki az előadásról: „Sokat foglalkozom az emberi lélekkel, sokat foglalkozom a saját lelkemmel, de most már leginkább másokéval, mert még mindig nem tudom hány oldala lehet egy kapcsolatnak, egy személyiségnek, egy léleknek, és ezt egy életen át sem fogom tudni megfejteni. Bele szakadni a valóságba fájdalmas dolog, felismerni saját gyengeségeinket és belenézni a tükörbe nem kellemes. Megbocsátani a megbocsáthatatlant küzdelmes munka és sok idő az ára, de felszabadító. Saját kézzel bevenni a mérget a mérgező érzelmeink által gyarlóság és önpusztítás, de az akarat véget vethet mindennek, ha elég erős vagy. De hol az erő, ha gyengének érzed magad? Hát ott benned, csak áss mélyebbre. És amikor megvan az erő, akkor felismered, hogy az erő szeretet, a szeretet pedig enged szárnyalni. Amikor ezt az előadást meg alkottam, tudtam, hogy nem csak szórakoztatni akarok már, hanem értéket átadni a művészet által, és olyat, ami érthető”.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek