Önkormányzat
2023. június 15.

Elismerésben részesült az igazgatónő

Ünnepléssel kezdődött a szerdai rendkívüli képviselő-testületi ülés.

Pedagógusnap alkalmából, kimagasló szakmai tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült Dr. Radványiné Varga Andrea, az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium igazgatónője. A díszoklevelet és ajándékot Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, valamint Lazók Zoltán polgármester adta át az intézményvezetőnek.

Ezt követően két napirendet tárgyaltak a képviselők. Elsőként az oroszlányi labdarúgás fejlesztésére irányuló előterjesztésről döntöttek. Az OSZE az elmúlt 10 évben a Magyar Labdarúgó Szövetség vármegyei TAO sportinfrastruktúra fejlesztési lehetőségének köszönhetően több 100 milliós keretet kapott a létesítmények fejlesztésére, melyet eddig sajnos nem sikerült feltölteni és felhasználni. A keret időközben mintegy 75 millió forintra csökkent, mely többszöri hosszabbítások után 2023.06.30-ig használható fel. A 2022-es évben a redukálódott fejlesztési keretet sikerült feltölteni, így az összeg ténylegesen is rendelkezésre áll. Tekintettel arra, hogy az egyesület labdarúgó szakosztálya működéséhez és a körzetközponti szerep megtartásához alapfeltétel az, hogy az adott létesítményben két nagyméretű labdarúgópálya rendelkezésre álljon, a Chudik Lajos Sportlétesítmény labdarúgó pályáinak felújítása szükséges.

A pályák kiváltásának fenntartható és sportszakmai, valamint üzemeltetési szempontból hatékonyabb alternatívája lett volna a Fekete István Sportcentrum területbővítése mellett megvalósuló élőfüves labdarúgópálya létesítése a nagy műfüves pálya mellett.

A képviselő-testület az arra vonatkozó előterjesztést az elmúlt ülésen nem támogatta, emellett a Chudik Lajos Sportlétesítmény labdarúgó pályákat is magában foglaló területrésze iránt érdeklődő ipari parki szereplő is visszalépett, így most a képviselő-testület egyetértésével az eredetileg 2018-ban megítélt TAO támogatásban szereplő Chudik Lajos Sportlétesítmény pályáinak fejlesztése maradt az egyetlen lehetőség.

Az előterjesztést az összevont bizottsági ülésen született módosító javaslatokkal fogadta el a testület. A második napirendként a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok üzemeltetési szerződése került módosításra. Mint ismeretes, a régi és az új sportcsarnokrész egy létesítményként működött, a teljes létesítmény fenntartásának költségeit a nagy sportcsarnokrész közüzemi díjai kivételével Oroszlány Város Önkormányzata biztosította. 2022.május 26-án az ingatlan-nyilvántartásban létrejött a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok új ingatlanként szerepel, mely az OSE kizárólagos tulajdonát képezi, így az egyesületnek lehetősége van a közüzemi díjak finanszírozását TAO támogatásból megoldani a továbbiakban is.

A közüzemi díjak körén kívül eső, és korábban is az önkormányzat által finanszírozott üzemeltetési költségek fedezetének biztosítására Oroszlány Város Önkormányzata és az OSE Lions Sport Nonprofit Kft. között 2022. június 1. napjától kezdődő határozatlan, de legfeljebb az OSE új sportcsarnokon fennálló kizárólagos tulajdonjoga fennállásáig terjedő időre létrejött az üzemeltetésre vonatkozó Támogatási Szerződés.

Ez a gyakorlatban nem jelent többletkiadást az önkormányzatnak, hiszen a korábbi üzemeltetési díj új sportcsarnokra eső része került át üzemeltetési sorról támogatási sorra. A Támogatási Szerződés határozatlan időre szól, de a támogatás összegét évente kell megállapítania a képviselő-testületnek.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek