Hír
2023. augusztus 11.

„Miniovi” ötödször

Ötödik alkalommal szervezte meg az Oroszlányi Szegényeket Támogató Alapítvány a dűlőkben élő, hátrányos helyzetű gyerekek Mini Óvodáját.

Huszonöt apróság érkezett nap, mint nap a héten a Nyíres dűlőben lévő Csillagház központba, ahol Deák Sándorné alapítványi elnök és szociális segítői gondoskodtak a gazdag programról, a táborozók szórakoztatásáról. Az Oroszlányi Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) azzal a céllal alakult 2017-ben, hogy segítse a peremhelyzetbe került személyek életkörülményeinek javítását, esélyeinek növelését, a hátrányos körülmények között élő gyermekek felzárkóztatását, az iskolai lemorzsolódás csökkentését, az esélyegyenlőség elősegítését és az egészséges életmód kialakítását.

Mint azt Deákné elmondta, örömteli, hogy az előző „Miniovi” óta eltelt idő alatt tanultakat nem felejtették el a gyermekek. Minden napnak előre elkészített tematikája volt, melyek egymásra épültek. A napi közös tornát követték az ügyességi-mozgásos programok és a készségfejlesztő, kreatív foglalkozások. Volt könyvjelzőfestés, a kirándulás során megismerhették a vadon termő fűszernövényeket, virágokat, rajzverseny, illetve játékos ügyességi feladatok várták a csapatokat.

- Az idei év különlegessége, hogy három kisgyermek a dűlőn kívülről érkezett, sőt egy, csak angol nyelven beszélő kisfiú is a csoport tagja volt – fogalmazott a táborvezető csütörtök délelőtt, amikor Rajnai Gábor alpolgármester is felkereste a táborozókat.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek