Hír
2023. augusztus 28.

Koszorúzást és családi napot szerveztek az önkéntes tűzoltók

Az oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 112. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott vasárnap a Szent Flórián téren.

A rendezvény a 112-es hívószámot szimbolizálva szirénázó tűzoltó, mentő és rendőrautók felvonulásával vette kezdetét, majd a térre visszaérve elkezdődött az ünnepi ceremónia.

A számos meghívott vendéget – köztük Rajnai Gábor alpolgármestert, Hufnágel Ákos rendőrkapitányt, Szabó Imrét, az Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokát, valamint Muzslai Lászlót, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetőjét - Tyukodi József egyesületi elnök köszöntötte.

„Az oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egylet hivatalos megalakulása 1911. augusztus 28-án zajlott. A tagok között vannak hivatásos tűzoltók, helyi vállalkozók. Mindenki önkéntes alapon, a munkája mellett szabad idejét feláldozva, a kitűzött egyesületi célokat, feladatokat maradéktalanul szem előtt tartva végzi tevékenységét” - mondta tartalmas beszámolójában a civil szervezet elnöke.

Rajnai Gábor alpolgármester beszédében a következőket fejtette ki: ”A mai világban az önkéntes munka kiemelt fontosságú, és nagyra becsülendő! Az egyesület tagjai Oroszlány társadalmi, közösségi életében is aktív szerepet töltenek be. Szinte elképzelhetetlen nélkülük városi esemény, önként vállalt feladataikat a település intézményeiben is népszerűsítik, bemutatóikkal rendre felkeresik a gyerekeket. Azt hiszem, a mai nap is ékes bizonyítéka mindannak a közösségi elkötelezettségnek, amit immár 112 éve folytat a nagy hagyományokkal rendelkező Önkéntes Tűzoltó Egyesület”. Muzslai László a Komárom-Esztergom vármegyei tűzoltók nevében megköszönte a helyi önkéntes lánglovagok aktív tevékenységét, önzetlen szolgálatát.

Az ünnepi szónoklatok után a téren álló kopjafa koszorúzásával zárult a rendezvény hivatalos része, majd a vendéglátást követően gazdag gyermekprogramokkal színesített családi nap vette kezdetét. Légvárak, íjászbemutató és bohócműsor várta a lurkókat, sőt lehetett lovagolni is. Fellépett a Kadarka Társulat, volt kutyás bemutató, végül az elmaradhatatlan habparti zárta a napot.

Az ünnepség keretében elismerések átadására is sor került. A kitüntetettek nevét a mellékletben olvashatják!



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek