Sport
2023. augusztus 29.

78-an ültek a rallye verseny négykerekű csodajárgányaiba

A hagyományokhoz hűen, a bányásznapi rendezvénysorozat felvezetéseként, augusztus 26-27-én az „Oroszlány Város Vándordíjáért” zajló kétnapos autóversenyt rendeztek Oroszlányban. A nagy hőség ellenére is rengetegen szurkoltak például a tuningolt Ladáknak.

A Bányásznapi Oroszlány Rallye meghívásos versenyre igen szép számú nevezés érkezett. A 78 nevező között többen Rally2-es autóval álltak rajthoz.

Összesen 6 szakasz várt a mezőnyre, az Oroszlány-Pusztavám etapot háromszor kellett teljesíteni, oda-vissza. A licences indulók között 34 páros szerepelt, a mezőnyt a Rallysprint és túraversenyzők tették teljessé.

A visszatérő, rutinos pilóták egybehangzó véleménye, hogy az egykori „bányaút”nagyon csúszós, mondhatni egyedülálló. Nyáron is olyan körülmények között lehet autózni rajta, mint télen. A kanyarok úgy csúsznak, mintha havasak lennének. Ezért a fekete aszfalton kell féktávot venni, a fehéren pedig fordulni. Ilyen nem nagyon van a többi pályán, éppen ezért állandó stílusváltást és improvizációt kíván az oroszlányi versenyszakasz.

Már szombaton nagy érdeklődés kísérte a közönségtalálkozót, és az azt követő esti rajtceremóniát. A látványos startolást a Rákóczi úton, a Közös Önkormányzati Hivatal előtti részen tartották. Azonban érdemes volt már jóval korábban érkezni a Szent Borbála térre, ugyanis az oroszlányi csapatok autóit lehetett megtekinteni közvetlen közelről. A szerencsésebbek ki is próbálhatták, milyen érzés beülni egy rallye autóba.

Vasárnap reggel 7 órától zajlottak a versenyfutamok a 2016-ban készített vándorserlegért, melynek különlegessége, hogy az Oroszlányi Ipari és Technológiai Parkban gyártott autóalkatrészekből ötvözték.

A kupát ezúttal a Rácz Gábor - Desits Péter páros vihette haza. A teszt mezőnyben a Klausz Kristóf - Papp Tamás duó volt a leggyorsabb, a sprint mezőnyben Fenyvesi Péter és Tóth Viktor, a mini sprintben Babinyecz Csaba és Rigó Norbert nyert az idei rallyen.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek