Hír
2023. szeptember 01.

Becsengettek Oroszlányban is

Mozgalmas, izgalmas év vár rátok, különösen a végzősökre, akiknek ki kell választaniuk azt az iskolát, ahol majd tovább szeretnétek tanulni – kezdte ünnepi köszöntőjét Lazók Zoltán polgármester a Hunyadi iskola csütörtök délutáni tanévnyitóján.

A városvezető a továbbiakban így fogalmazott: az első tanítási napon sok diákban érlelődik meg, „hogy most jobban fogok tanulni, mint tavaly, nem hagyok mindent az utolsó pillanatra”. Ha valóban így határoztok, kérlek benneteket, tartsátok is be, mert sokkal könnyebben fogjátok venni az akadályokat.

Az elsősöket külön is köszöntötte a polgármester: talán ti vártátok a legjobban a mai napot. Mostantól igazi iskolások lettetek. Sok izgalmas dologban lesz részetek, hiszen a tanítóitok bevezetnek benneteket a betűk és a számok birodalmába. Mától kezdve büszkén mondhatjátok „én már iskolás vagyok”. Remélem, mindannyitokban óriási a felfedezőkedv, mert itt hihetetlen mennyiségű kincs vár feltárásra. Kívánom, hogy az út, amely a kincsek felfedezéséhet vezet, legyen számotokra izgalmas és örömteli.

Lazók Zoltán a szülőktől azt kérte, bízzanak a pedagógusokban, akik mindent meg fognak tenni, hogy a rájuk bízott gyermekeik okos, ügyes és tisztelettudó fiatalokká váljanak. Végül, de nem utolsó sorban köszöntötte az intézmény dolgozóit is: törekedjenek arra, hogy az év folyamán minél több gyermek érjen el sikereket tanulmányaiban. És bár az iskola alapvetően a tanulásról szól, fontos, hogy élményeket is adjon! A szabadidős programok, az osztálykirándulások, az iskolai versenyek, egy közös színházlátogatás mind-mind új élményekkel gazdagíthat, és nem utolsósorban fontos építőkocka lehet egy valódi közösség kialakításában, formálásában!

Mint azt Fehérvári Mónika, intézményvezető elmondta, több mint hetvenfős kollektívával, pedagógussal, segítővel, munkatárssal kezdik az évet, és nincs szakos ellátási gondjuk. 25 osztályt indítanak a Hunyadiban 650 gyermekkel. A három elsős osztályban 90 apróság kezdi meg tanulmányait az idei tanévben.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek