Hír
2023. szeptember 03.

A Zanzibár volt a sztárvendég

A bányásznapi rendezvénysorozat második napján, szombaton is tartalmas programok várták a városlakókat az Oroszlányi Bányászati Múzeumban.

Az érdeklődőket ingyenes autóbuszok szállították folyamatosan a helyszínre. Kitűnő időjárás, minden igényt kielégítő étel és italválaszték, valamint a gyerekek nagy örömére igazi vidámparki hangulat garantálta a kikapcsolódást a látogatók számára.

11 csapat részvételével délelőtt rendezték meg a X. Csilletoló versenyt, melyen a Tűzoltók gárdája győzedelmeskedett, másodikok lettek Fehérék, míg a dobogó harmadik fokára a szlovákiai testváros, Vágsellye csapata állhatott fel. A programot a Raion Dojo karatésainak bemutatója kísérte.

Ezt követően a Majki Kamalduli Műemlékegyüttes dísztermében testvérvárosi együttműködés aláírására került sor Oroszlány és a franciaországi Yerres városa között. Az eseményt a két polgármester, Lazók Zoltán és Olivier Clodong mellett megtisztelte jelenlétével Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is.

Kora délután dr. File Beáta jegyző védnöksége mellett vette kezdetét a XX. aknai bányászok és bányamentők találkozója, melynek keretében a megemlékező beszédeket követően a jelenlévők koszorút helyeztek el a "Bányászhősök falánál”, majd az elmúlt évben elhunyt munkatársaikra emlékeztek név szerint a majki bányaüzem volt dolgozóinak emlékoszlopánál.

A délutáni programsorozatot a lengyel testvérvárosból, Konskieből érkező Z DK Franty Zenekar koncertje nyitotta, majd az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar várta az érdeklődőket. A két zenei esemény között a Cirill Táncstúdió produkciója szórakoztatta a közönséget.

A későbbiekben a gyerekek nagy örömére a Marvel cosplay animációs műsora következett, majd a könnyűzene kapott főszerepet, hiszen négy kitűnő koncert követte egymást. Elsőként a hazai rock jeles képviselője, Kalapács József adott akusztik koncertet, melyet Mujahid Zoltán Szécsi Pál és Máté Péter dalaiból összeállított műsora követett, majd egy órás retro őrület vette kezdetét a Bestiák feat Miss Bee közreműködésével.

A nap zárásaként a Zanzibár együttes lépett színpadra egy fergeteges koncerttel.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek