Hír
2023. szeptember 03.

Bányásznap Oroszlányban

Szeptember elsején kezdetét vette a 73. Bányász- és 31. Villamos Napok rendezvénysorozat Oroszlányban.

A három napos eseményen – a finnországi Kuhmo kivételével – testvérvárosi delegációk is tiszteletüket tették. A programok sora délelőtt az idén 70 éves egykori vájáriskola – ma Eötvös Loránd Szakképző Iskola – tanévnyitó ünnepségével kezdődött. Délután a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház előtt lévő Szabad-Tér-Galériában „Múltidéző bányászváros” címmel nyílt kiállítás, melyet Dr. Magyari József, a Vértesi Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Lazók Zoltán polgármester, valamint Takács Károly, az Oroszlányi Bányász Klub Alapítvány kuratóriumának elnöke ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

Ezt követően a Szent Borbála téren álló „Bányászok”emlékműnél folytatódott a tiszteletadás. A város polgármesterének, valamint parlamenti képviselőjének ünnepi szónoklatát követően a hagyományos koszorúzás zárta a megemlékezést. Folytatásként a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében Pál Zsuzsanna festő válogatott műveiből nyílt tárlat, melyet az oroszlányi pályatárs és barát, Raffai Éva nyitott meg.

A programok közben, a Bányász Kupa keretében két kosárlabda mérkőzés is megrendezésre került a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban, melyeket a külföldi vendégek is megtekintettek.

Este, a szabadtéri színpadon a hazai blues-rock élő legendája, Hobó adott fergeteges koncertet, végül az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar vezetésével mécseses felvonulás zárta a napot.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek