Hír
2023. szeptember 20.

Öt éves lett a Meseliget Óvoda

Az asztalon torta, rajta 5-ös számú gyertya: ma van a Meseliget Óvoda születésnapja.

Megható kis ünnepségre került sor az Alkotmány úti, „falusi” oviban szerdán délelőtt. Rajnai Gábor alpolgármester köszöntő szavait követően átnyújtotta Oroszlány Város Önkormányzatának ajándékát, egy 50.000 forint értékű mesekönyv vásárlási utalványt Molnárné Magócs Noémi telephelyvezetőnek.

A vidám délelőtt folyamán a lurkókat ugrálóvár, csillámtetoválás, lufi hajtogatás, Fefi bohóc zenés műsora várta, de természetesen nem maradt el a szülinapi torta és a várva-várt habparty sem.

Az intézmény 50 férőhelyes, és két csoportban teljes létszámmal működik.

Az óvoda több, mint gyermekmegőrző. Az az intézmény, ahová 3 éves kortól az iskolaérettség eléréséig járnak a gyerekek. Magyarországon jó ideig az európai átlagnál több gyerek járt óvodába, azonban a nemzetközi trendek – a gyerekek számára egyre korábban előírt kötelező intézményesítés – hatására a 2010-es évekre az előnyből átlagos érték lett.

Korunk társadalmának alapja az információ és a tudás, melyek átadása az oktatási rendszer feladata. A köznevelési intézmények – ha színvonalasan működnek – csökkentik a társadalmi különbségeket, az esélyegyenlőtlenséget. Ennek az összetett feladatnak az első lépcsőjét az óvoda adja: 3 és 6 éves kor között jelentősen fejlődnek azok a kompetenciák, amelyek a gyerekek későbbi iskolai teljesítményét, szocializációját, személyiségfejlődését megalapozzák.

Ennek megfelelően, a Meseliget Óvoda kollektívája az elmúlt 5 évben maximálisan igyekezett a gyerkőcök fejlődését elősegíteni.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek