Hír
2023. október 03.

Az oroszlányi bibliotéka is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz

Kiss Judit Ágnes József Attila-díjas írónő volt a vendég hétfőn, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Országos Könyvtári Napok nyitónapján.

14 órától a József Attila Általános Iskola és a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola első osztályosai vettek részt egy interaktív foglalkozáson. Az írónő a Babaróka sorozatból olvasott fel egy rövid, tanulságos történetet a gyerekeknek. A Babaróka-mesék nem egy mesebeli család mindennapjairól szólnak. Ezekben a kötetekben valódi konfliktusok vannak, amikre a szülők és a gyerekek sem mindig a legmegfelelőbb módon reagálnak, valódi nehézségek, amiket közösen old meg a család.

17 órától az „Így írnak Ők…” sorozat keretében az írónő Bűbájoskönyv című kötetének bemutatójára került sor. Kiss Judit Ágnessel - aki egyébként boszorkánynak, illetve bűbájosnak vallja magát - Molnár Tímea a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa beszélgetett.

Évezredeken át a boszorkányok őrizték mindazt, amilyen egy nő valójában. Ez a tudás anyáról lányra szállt át. A boszorkányság lényegének és tevékenységének leírása tárul elénk a könyv lapjain, a receptek – melyek gyógyítanak betegséget, terméketlenséget, fájdalmat, és még sok mindenre alkalmazhatók - hihetetlenül valóságosak.

„Ha boszorkány vagy, tudnod kell, hogy mindennek, amit a látható világban teszel, valami lenyomata, árnyéka, visszfénye megjelenik a láthatatlan világban. És mindennek, ami a láthatatlan világban történik, megvan az eredménye, a következménye a láthatóban. Minden hétköznapi tettünk része a szellemi világnak is. Minden mágia. És nincs külön fekete vagy fehér. A kettő elválaszthatatlan ”- vallja az írónő.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek