Hír
2023. október 15.

Szalagavató ünnepség

Nagy volt a készülődés és izgalom szombaton az oroszlányi Hamvas Béla Gimnáziumban. Este hat órakor már mozdulni is alig lehetett a folyosókon és a nagyteremben, melyeket szülők, rokonok, ismerősök népesítettek be. Aztán a végzős osztályok bevonulásával kezdetét vette a szalagavató ünnepség.

A két végzős osztály diákjai felsorakoztak a nagyteremben, hogy osztályfőnökük feltűzze azt a szalagot, amely jelzi mindenki számára: viselője utolsó évét tölti az intézményben. Elsőként Dr. Radványiné Varga Andrea igazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert az alma mater 60. szalagavatóján.

A városvezető Dan Rather örökérvényű gondolataival köszöntöm a maturáló fiatalokat: ,,Az álmok egy tanítóval kezdődnek, aki hisz benned, aki noszogat, ösztökél és fölsegít a következő lépcsőfokra, miközben meg-megbökdös hegyes pálcájával, melyet úgy hívnak, igazság” – majd így folytatta: „Mindannyian, akik most itt állnak, egy elismert, neves iskola diákjai, akik bizonyára megértették, hogy a jó hírnevet csak úgy lehet fenntartani, ha mindannyian küzdenek érte, diák és tanár egyaránt. Álltak itt nagy elődök, akik sokra vitték az életben, és sajnos olyanok is, akiknek nem valósultak meg vágyaik. Én álmaik beteljesüléséhez az önkormányzat és a magam nevében is kívánok sok-sok szerencsét, jó egészséget és kitartást! „

A szalagok feltűzése után mindkét osztály két produkcióval kápráztatta el a közönséget. A kiváló hangulatú este a szülői tánccal és egy zenés-táncos mulatsággal fejeződött be.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek