Önkormányzat
2023. november 30.

Az idősek problémáival foglalkoznak

Az Országgyűlés által elfogadott, az Idősügyi Nemzeti Stratégiáról szóló 81/2009. (X.2.) számú Országgyűlési Határozatban megfogalmazott célok elérése érdekében a helyi önkormányzatok tanácsadó, véleményező testületként Idősügyi Tanácsot hívhatnak életre.

Oroszlány Város Önkormányzata mindig kiemelt figyelmet fordított a városban élő idős emberekre, szociális támogatásukra, lehetőségeik bővítésére, az idősödő és idős emberek biztonságának és emberi méltóságának megőrzését támogató gazdasági és társadalmi környezet kialakítására, véleményük figyelembevételére és tudásuk, tapasztalatuk átvételére a várost érintő döntésekben.

2020. február 27-én már összeült egy idősek képviseletére hivatott grémiumot, ám a koronavírus járvány megakadályozta a munka megkezdését.

Az idősügy érdekképviseletére, a demográfiai öregedésből származó problémák, az időseket érintő társadalompolitikai, egészségügyi és szociálpolitikai feladatok megoldására, a szükségletek felmérésére, a jelenlegi idősellátó rendszer tartalmának fejlesztési javaslataira november 29-én a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban újjá alakult városunkban az Idősügyi Tanácsadó Kör.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek