Önkormányzat
2024. január 24.

Felkarolják a hátrányos helyzetű tehetségeket

Lazók Zoltán polgármester kezdeményezésére három szereplős egyeztetés zajlott kedden délelőtt a városházán.

Oroszlány Város Önkormányzata, az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Puskás Akadémián működő Real Madrid Alapítvány egy megállapodás tervezetet készített elő, melynek fő célkitűzése a labdarúgást kedvelő hátrányos helyzetű, illetve roma gyerekek felkarolása.

A megállapodás keretében a tehetséges oroszlányi utánpótlás labdarúgók az Akadémián keresztül eljuthatnak egy hétre a spanyol topcsapat, a Real Madrid stadionjába, hogy megismerjék azt a miliőt, ahová szorgalmuk útján kerülhetnek. A tervek szerint a program oroszlányi koordinátora Budai Tibor lesz.

A Puskás Akadémia ezáltal is azt próbálja bemutatni, hogy érdemes sportolni, érdemes a tehetséges fiatal fiúkat, lányokat felkarolni általános iskolás kortól, egészen 18 éves korig.

Az egyeztetésen az Akadémia képviselői áttekintésre egy szerződéstervezetet is átnyújtottak a polgármesternek.

„Sajnos, az oroszlányi foci az elmúlt évtizedekben leépült, Bozsik Péter szakmai igazgató vezetésével azonban már elkezdtük újra építgetni, főleg az utánpótlásra fektetve a hangsúlyt. A folyamat elején vagyunk, egyre több gyerek jön vissza hozzánk, látogatja az edzéseket. Ez a mostani lehetőség egy komoly továbblépést jelenthet számunkra” – mondta zárszóként Lazók Zoltán.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek