Sport
2024. január 26.

Folytatódik az OSZE támogatása

2023-ban új lendületet kapott az oroszlányi labdarúgás, új játékosokat igazoltak, újabb korosztályos csapatokat hoztak létre a helyi labdarúgás fellendítése érdekében.

Az újjászerveződéshez, a fejlődéshez Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2023. évi költségvetés terhére 9 millió forint összegű támogatásban részesítette az Oroszlányi Szabadidő Egyesület Labdarúgó Szakosztályát.

Az újév beköszöntével a 2024. évi működés biztonságának érdekében az egyesület előfinanszírozási kérelemmel fordult a Képviselő-testület felé, melyben kérték a 2024. 1. félévi támogatásuknak, 9 millió forintnak a kifizetését.

Az önkormányzati támogatás megelőlegezése létfontosságú az egyesület biztonságos működése szempontjából. Az MLSZ által biztosított körzet központi állami támogatás érkezése bizonytalan és legkorábban csak márciusra várható. Az előfinanszírozás nélkül az OSZE nem számíthat más bevételre, ugyanakkor kötelezettségeit teljesítenie kell.

Csütörtöki ülésén a város Képviselő-testülete tárgyalta az egyesület kérelmét és egyhangú szavazással döntött a támogatás kiutalásáról. A 2024. évi támogatás biztosítása fontos lépés az egyesület számára, lehetővé teszi számukra a szakmai munka folytatását és a működésük zavartalan fenntartását.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek