Hír
2024. február 14.

Vége a farsangnak, vége a télnek

Farsang farka rendezvénysorozaton búcsúztatta el a telet az Oroszlány Barátainak Köre.

Hétfőn asszonybált tartottak, ahol maskarába öltözve vigadoztak, férfiakat be sem engedtek, hacsak valakinek nem sikerült maskarába beosonni a lányok, asszonyok közé. Ha valakit észrevettek, bizony seprűvel kergették meg.

A 2013 óta minden évben megtartott esemény az idén is nyitótánccal kezdődött, amelyet a Senior Örömtáncosok adtak elő, ám a 70. éves városi születésnap tiszteletére még ez előtt elhangzott a lassan Oroszlány dalává formálódó „Oroszlány, életem” című átdolgozás az Örökifjak Nyugdíjas Klub előadásában. A vigasság késő estig tartott, sok-sok tánccal, zsákbamacskával, batyus eszem-iszommal. Szünetben a Benedek Elek iskolából Takács Anna szórakoztatta táncával a közönséget.

Húshagyókedden, a farsangi időszak utolsó napján a már szintén hagyományos kiszebáb égetéssel búcsúztatták a telet a város főterén, ahol mindenki búcsút mondhatott nemcsak a télnek, de minden búnak és bajnak is, hogy aztán a kiszebábbal együtt a tűz martalékává válhassanak a gondok, s vidáman várják a tavaszt. A Kadarka Együttes farsangi népi előadásához a Bius Zumba Team szállította az igazi karneváli hangulatot, míg Sütő Móni Téltündérként búcsúzott a zord és hideg évszaktól. A résztvevők biztonságára az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltók vigyáztak.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek