Hír
2024. március 09.

Fergeteges vígjáték

Nagy érdeklődés mellett került bemutatásra péntek este a Bánfalvy Stúdió legújabb darabja, a Funny Money – Rosszpénz nem vész el című produkció az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A Bánfalvy Stúdió 2007 óta foglalkozik színházi előadások bemutatásával, továbbá fenntartója a Bánfalvy Ágnes Színészképző Szakgimnáziumnak. Közel 17 éves fennállásunk során számos különböző műfajú hazai, és külföldi szerző művét állították színpadra, úgy mint a Grease, Szabó Magda: Abigél, A miniszter félrelép, A kaktusz virága, Páratlan páros, Lüszisztraté. Fontos céljuknak tekintik azt is, hogy ne csak a Magyarországon élők, hanem a határon túli magyar kisebbségek számára is elérhetővé tegyék a magyar nyelvű kultúrát.

A kiváló társulat már sokadik alkalommal látogatott el Oroszlányba, ezúttal Ray Cooney: Funny Money – Rosszpénz nem vész el című művet vitte színpadra.

A történet főszereplője Császár András, a középkorú hivatalnok már unja jól megszokott kis életét. Azonban minden megváltozik, amikor a metróban összeütközik egy ismeretlennel és elcseréli vele az aktatáskáját. Az idegen táskában 2 millió euró lapul és Andrásnak esze ágában sincs azt visszaadni a jogos tulajdonosának, inkább új életet készül kezdeni a váratlanul ölébe hullott busás summából. Hamarosan a táska valódi tulajdonosának - aki egy maffiózó - is hiányozni kezd a tekintélyes összeg és hajszát indít András és cinkos famíliája után. Közben a rendőrség is megjelenik, igaz eleinte nem ezután nyomoznak.

A fergeteges színházi előadás önfeledt szórakozást nyújtott mindazok számára, akik szerettek volna kicsit kiszabadulni a hétköznapok szürkeségéből, és kikapcsolódni egy vidám, gondtalan estén.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek