Sport
2024. március 10.

Megszakadt az OSE remek sorozata

Fontos győzelmet aratott az újonc Pécs a kosárlabda bajnokság 23. fordulójában Oroszlányban, a Krajnyik "Akác" András Sportcsarnokban.

MVM-OSE Lions - NKA Universitas Pécs 91-106 (26-22, 21-33, 25-16, 19-35)

Oroszlány: Riddley 25, Balsay -, Gholston 16/3, Thomas 11/3, Polutak 23/9. Csere: Illés -, Szabadfi 3, Stevenson 10/3, Ruják 3.

Pécs: Nikolics 22/3, Kovács 4, Herger 9, Durmo 26/3, Manjgafic 13/3. Csere: Walker 17/6, Kerpel-Fronius 3, Henry 1, Scherer -, Meleg 11.

Egy 2-2 után Polutak szerezte meg a mérkőzés első pontjait, Thomas betörését fejezete be zsákolással, Riddley két büntetőt dobott be. Gholston szedte le a lepattanót saját rontása után, Herger 2+1-es akciója révén a Pécs is felkerült az eredményjelzőre. Polutak és Durmo váltott kosarat, Riddley tört be remekül két pontért, Nikolics nem kevésbé, majd az NKA légiósa egy szép gólpasszt is kiosztott (12-9). Riddley távolról is pontos volt, Kovács és Durmo játszott össze, Gholston törte fel a vendég védelmet. Durmo nagyon elkapta a fonalat és kintről sem hibázott, Stevenson szerezte meg első pontjait, majd megint a Pécs léigósa villant. Meleg fejezett be szépen a gyűrű környékéről, majd zsákolt is egyet, így 19-20-as állásnál Váradi Kornél időt kért. Polutak vette vissza a vezetést csapatának, Stevenson floatere ért célt, Walker büntette meg Ruják eladott labdáját, a negyedet Polutak triplája zárta. 26-22.

Walker verte meg gyönyörűen emberét, Polutak fejezett be egy 2-2-t, aztán ismét Walker következett. Stevenson csak az egyik büntetőjét dobta be, Kerpel-Fronius betörése ért két pontot, Polutak csak egyenlíteni tudott a vonalról. Herger negyedszerre már begyötörte a labdát közelről, Gholston a sarokból köszönt be, Manjgafic faulttal együtt is betalált, de a plusz egy kimaradt (33-34). A Pécs hórihorgasa aztán szépen tolta be emberét a festékben, Szabadfi egy 2+1-et mutatott be, Herger gyűjtötte be a labdát egy rossz dobás után és egy tempóval javított. Polutak folytatta remek félidejét, már 15 pontnál járt, Durmo egy rontott dobást pofozott a gyűrűbe. Riddley kosara után kért időt Csirke Ferenc 41-40-nél, a támadólepattanókkal meg gyűlt a baja az Oroszlánynak, Herger büntetett. Kovács ziccere után időt kértek a hazaiak is, Riddley és Meleg is berámolta a büntetőit, Nikolics szerzett két pontot. Riddley válaszolt, Walker szórt egy hármast, majd nagy passzt adott Durmonak. A félidőt Thomas és Nikolics pontjaival ért véget. 47-55.

Thomas és Durmo kosaraival vette kezdetét a második félidő, Polutak egy tempóval reagált, Meleg dolgozott szépen a festékben. Riddley talált lyukat a vendégek védekezésén, Gholston ment el könnyedén embere mellett, Nikolics 2+1-et csinált (55-62). Riddley nehéz ziccert tett fel, Gholston kettőből csak egy büntetőt dobott be, mezőnyből javított, Csirke Ferenc pedig időt kért. Riddley dobott két büntetőt, Nikolics villant, Riddley 2+1-es akciójával már csak egy pont választotta el a feleket. Henry egy pontot a vonalon hagyott, Walker tempója esett be, aztán viszont csak az egyik büntetőjét váltotta pontra, viszont Gholston és Riddley két támadás alatt egalizált. A negyed Keprel-Fornius egy és Gholston két pontjával zárult. 72-71.

A negyedik negyed első két percében mindkét csapat 5 pontot szerzett, így őrizte egy pontos előnyét az OSE. Durmo fordított, Nikolics hármasa után pedig Váradi Kornél időt kért (77-81). Durmo három emebr között oldott meg egy nehéz szituációt, Thomas zárta le egy zsákolással a hazaiak rossz sorozatát. Nikolics középtávolijára, Stevenson egy hármassal válaszolt, Riddley kosara után időt kért Csirke Ferenc is. Walker akrobatikus ziccert mutatott be, Riddley a második büntetőjét küldte a helyére, Walker Thomast is átdobta távolról. Durmo ment végig könnyedén egy ziccerig, időt kért az Oroszlányt (85-92). Kovács és Nikolics 6 pontot szerzett büntetőből ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. 91-106.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek