Hír
2024. március 24.

Polgárőr közgyűlés

Szombaton délután közgyűlést tartott Oroszlány Város Polgárőr Egyesülete a Rendőrkapitányság különtermében.

A megjelenteket Gánics József elnök köszöntötte, majd részletes tájékoztatást adott az egyesület tevékenységéről.

Oroszlány Város Polgárőr Egyesülete 32. éve eredményesen, csekély, de aktív létszámmal működik. Tagsága jelenleg 17 fő. Az alapszabályzatukban megfogalmazottak alapján tevékenységüket a bűnmegelőzésre irányítják a közbiztonság, a vagyonvédelem szilárdítása, az állampolgárok biztonság érzetének erősítése érdekében. A település biztonsága végett a polgárőr egyesület kiváló kapcsolatot ápol a Közös Önkormányzati Hivatallal, a Városi Rendőrkapitánysággal, a művelődési házzal, civil szervezetekkel, szoros együttműködésben állnak a szomszédos települések – Bokod, Dad, Kömlőd - polgárőr egyesületeivel is.

A pénzügyi és gazdasági beszámoló elfogadása után Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokat fejtette ki: „Örömmel jöttem ide, hiszen egy olyan közösség munkáját értékeljük ma, akik önzetlenül helytállnak a mindennapokban. Oroszlány egy kis város, és részben magunkra maradtunk sokféle feladatra. Például, hogy minden szempontból megvédjük településünket és az itt lakókat. A rendőrségre és a polgárőrökre vitathatatlanul nagy feladat hárul. Másra nem nagyon számíthatunk a hasonló, nehéz esetekben. A Polgárőrség létjogosultsága és aktív jelenléte megkérdőjelezhetetlen városunkban. Az önkéntes, ingyenes közösségi munka, a társadalmi felelősségvállalás az emberek, a lakosság és a település közbiztonságáért a legnemesebb emberi cselekedetek közé tartozik. Magán emberként és városvezetőként is elismeréssel adózom a Polgárőr Egyesület és polgárőreink példamutató munkája iránt, hiszen kiemelkedő szerepet töltenek be nap, mint nap”.

A rendezvény elismerések átadásával zárult.

Oroszlány Város Önkormányzata nevében Lazók Zoltán polgármester az önzetlen, áldozatos szolgálatukért elismerésben részesítette Elisher Andrást, Fazekas Jánost és Gánics Józsefet.

A rendőrséggel közösen végzett, kiemelkedő polgárőr tevékenységéért Klitz János vehetett át elismerést Hufnágel Ákos kapitánytól.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség kiemelkedő polgárőr szolgálatért kitüntetését Gánics József vehette át Nagy Aladár titkártól.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek