Sport
2024. április 25.

Szoros meccsnek indult, sima vereség lett a vége

A harmadik negyedben huszonkét pontot vert a Szeged az OSE-ra az alsóházi rájátszás 4. fordulójában.

SZTE-Szedeák – MVM-OSE Lions 98-78 (26-18, 22-29, 28-6, 22-25)

Szeged: Woolridge 25/3, Locke 21/12, Balogh 7, Bognár 14, Lake 9. Csere: Zsíros 9/9, Mucza 8/3, Cohill 3/3, Mokánszki 2, Mayer -, Bella Á. -, Laluska -.

Oroszlány: Riddley 15, Balsay -, Gholston 14, Thomas 21/12, Polutak 14. Csere: Stevenson 7, Szabadfi 5/3, Werner 2, Illés M. -, Ruják -, Gáspár M. -.

Az SZTE-Szedeák és az MVM-OSE Lions is egy győzelemmel és két vereséggel kezdte az alsóházi rájátszást – a két együttes egymással találkozott a negyedik fordulóban, Szegeden.

Ridley pontjaival tartotta a lépést az OSE, sőt 4-5-nél a vezetést is átvette. Locke triplája azonban lendületet adott a jól kezdő Szegednek, amely Zsíros távolijával növelte előnyét, majd Locke újra beleállt egy hármasba (15-5). Bognár növelte a különbséget, és bár érkezett négy OSE pont zsinórban, hosszú sorozatot nem tudtak produkálni a vendégek, mert Zsíros ismét egy hármast tett helyre (20-9). Három pontot tudott faragni a negyed utolsó három percében az OSE: 26-18-nál jöhetett a kisszünet.

Balogh kettesére Gholston válaszolt, Locke tripláját Stevenson duplája követte. Feljött mínusz ötre az OSE, de Cohill egy hármassal jelezte, nem engedik ki a vezetést a kezükből. Néhány támadással később már a tízet is átlépte a különbség egy Woolridge-hármassal (44-32). Hat pontra többször is megközelítette a hazaiakat az Oroszlány, a félidő utolsó percéig azonban ennél közelebb nem sikerült zárkózni. Thomas-triplával és szegedi időkéréssel indult a huszadik perc, ami még egy Polutak-duplát hozott, így egyetlen pont maradt a különbség a felek között (48-47).

Amit az első félidő végén elveszített, azt néhány perc alatt vissza is szerezte a Szeged: 11-0-lal nyitotta a harmadik negyedet. Gholston kettese négy és fél perc vendég pontcsendet tört meg, de így is két számjegyű volt már a különbség (59-49). Az OSE beragadt, ezzel a lehetőséggel pedig élt a Szedeák: főleg Woolridge volt elemében, és egy perccel a harmadik negyed zárása előtt – Polutak kihagyott büntetői után – már a húsz pontos előnyért támadhatott a hazai csapat. Bognár fejezte be az akciót egy kettessel, majd a negyed végén még Zsíros jelentkezett egy triplával (76-53).

Thomas húzta az övéit, de a jelentős hátrányból csak hat pontot sikerült faragni három perc alatt (80-63). A hazaiak is megkezdték a pontgyártást, Locke a negyedik hármasát értékesítette, és felvette a tempót a házigazda, amely nem engedett több pontot faragni előnyéből. Sőt a végére a húsz pontot is visszaállították a szegediek: 98-78-as hazai sikert hozott a találkozó.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek