Kedvezményezett neve

Oroszlány Város Önkormányzata

A projekt címe

A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányban

A projekt azonosító száma

TOP-5.3.1-16-KO1-2017-00003

A projekt megvalósulása

2018.09.01 - 2022.08.31

Szerződött támogatás összege

54.999.990 Ft

Támogatás mértéke (%-ban)

100%

A projekttel kapcsolatos további információ

Oroszlányi Polgármesteri Hivatala Aljegyzői Kabinet
Telefon: +36 34 361-444 /174-es mellék

Sajtómegjelenések
A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében települési, településrészi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatok, illetve közösségi részvételre épülő tervezési gyakorlatok alkalmazásával szabadidős, bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági és közbiztonsági programok valósulhatnak meg.

A programok együttes megvalósításával erősödik az egyes közösségek egymással való kapcsolata, az új programokkal új résztvevők bevonzásával kerülhet sor, ezáltal a helyi civil társadalom tovább megerősödhet.

A pályázat keretében az Ófalu, az Óváros és Újváros városrészén tevékenykedő közösségek bevonásával a közösségi felmérésben jelölt fókuszterületeken:

 • helyi hagyományok megőrzése és a helytörténet megismertetése
 • környezetvédelmi
 • tömegsportra való mozgósítás

az igényeknek megfelelő programok és rendezvények valósuljanak meg.

A projekt jelenlegi helyzete

1. mérföldkő:
A helyi jelentősebb intézmények, civil szervezetek képviselőivel való kapcsolatfelvétel megtörtént, megtörténtek az interjúk. Az első partnerségi megállapodások létrejöttek.

2. mérföldkő:
Lezajlottak a közösségi beszélgetések, valamint a közösségi felmérés. Elkészült az új Helyi Esélyegyenlőségi Program, a három városrészre a cselekvési tervek, valamint kidolgozásra került az elkövetkező időszakra a rendezvénynaptár is.

3. mérföldkő:
A 3. mérföldkő technikai jellegű. 2019. augusztus 1-jét követően megkezdődnek a tervezett akciók és programok megvalósítása.

4. mérföldkő:
A 4. mérföldkőig a 2019. augusztus 1. és 2019. november 30. közötti időszak rendezvényeire került sor:

2019. augusztus 17. - XXV. Falunap keretében:

 • „50 éves a Szlovák Klub” című kiállítás
  A kiállítás a Szlovák Klub fél évszázadának jelesebb eseményeit jelenítette meg a Szlovák Tájház Pajtájában berendezett kiállításon.
 • „Elszármazottak és segítők találkozója” című rendezvény
  A programra a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület önkénteseit, segítőit és az Oroszlányból elszármazott és városunkhoz kötődő vendégeket hívott meg. Filmvetítés volt a beszélgetés indítója, a Gyökereink című film került levetítésre, mely az oroszlányi szlovák nemzetségi hagyományok őrzését és az oroszlányi szlovák gyökerű közösség életét mutatta be. A vendégek eszmecserét folytattak, tapasztalatokat cseréltek, közösen emlékeztek.
 • „Az Egyesület negyedszázada” című kiállítás került megszervezésre.
  A Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elmúlt 25 évének pillanatait bemutató fotóit, illetve egyéb tárgyi emlékeinek bemutatására került sor az evangélikus gyülekezeti teremben.

2019. szeptember 7. – „Egymásra figyelve” Bűn- és baleset-megelőzési családi nap

Oroszlány Város Önkormányzata a figyelemfelkeltés reményében bűn- és baleset-megelőzési családi napot szervezett 2019. szeptember 7-én az alábbi partnerekkel:

 • Oroszlányi Rendőr-főkapitányság
 • Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányság
 • Magyar Autóklub
 • Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Parancsnokság
 • KÉSZ Kft.
 • Spindler Rallye Team
 • Zagyva Lajos
három helyszínen:
 • Szent Borbála terén,
 • a Polgármesteri Hivatal parkolójában, valamint
 • a Csobbanó Uszoda és az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár közötti parkolóban.

A rendezvény célja a figyelemfelhívás volt, hogy bármely közlekedési formát is választunk, figyeljünk egymásra. Az esemény időzítését elsősorban az iskolakezdés indokolta, mivel egyre több gyermek közlekedik a városban, a közlekedőknek és gépjárművezetőknek még nagyobb óvatossággal kell közlekedniük.

A rendezvény keretében:
 • kerékpárosok (gyermek és felnőtt) részére ügyességi pályák felállításával a rendőrség illetékesei működtek közre;
 • rendőrmotoros személyes felügyeletével gyakorolhattak az érdeklődő motorosok a külön a motorosok számára állított ügyességi pályán;
 • személygépjármű vezetők a Kész Kft. személygépjárműveivel és munkatársai segítségével próbálhatták ki magukat az akadálypályán.

Az akadálypályák teljesítői apró ajándékokat kaphattak a teljesítést követően.

Emellett változatos programok biztosították a gyerekek és felnőttek részére a tanulási és szórakozási lehetőséget:
 • A gyerekek részére közlekedési szituációkat, táblákat feldolgozó foglalkoztatók, kirakók álltak rendelkezésre,
 • Lehetőség volt a „Város kerékpárjának” elkészítésére, kiszínezésére is.
 • A kisgyermekek elektromos kisautókat használhatnak, amelyek már a későbbi közlekedésben való részvételt tanulhatták; A KRESZ-tudás ellenőrzésére teszteket tölthettek ki a látogatók a KÉSZ Kft. számítógépein; a Magyar Autóklub GKI, „borulós” és biztonsági öves szimulátorokkal érkezett a rendezvényre, amelyet a 16 éven felüliek próbálhattak ki.
 • A látogatók több bemutatót tekinthettek meg:
  • a Bokodi Teremkerékpár Sport Egyesület növendékei;
  • a Spindler Rallye Team és Zagyva Lajos rallye autóit;
  • rendőrmotoros; illetve
  • az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság lánglovagjai egy roncsautó darabolással azt is szemléltették, hogy mi történik egy komoly baleset után a gépjárművel.

A közlekedésbiztonsági programokon kívül a bűnmegelőzés terén is bővíthették az érdeklődők a tudásukat az áldozattá válás elkerülése érdekében. A rendőrség szakemberei tanácsot adtak vagyon- és védelem kapcsán. Az érdeklődők vagyonvédelmi, drogvédelmi, illetve külön idősebb korúak számára készített kiadványokkal térhettek haza.

A rendezvény nemcsak a helyi média eszközeinek igénybevételével: 2840 helyi újság, Oroszlányi Médiacentrum, közösségi média történt, hanem plakát készítésével, illetve annak kihelyezésével közintézményekben (pl. óvodák, iskolák), valamint a megyei Forrás Rádióban való megjelenéssel.

Rendezvényről megjelenések: Rendezvényről készült riport: 2840-ben megjelent cikk:

2019. szeptember 9-11. – Erdei Iskola szervezése

A programsorozatban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Iskola három évfolyamának (5., 6. és 8. évfolyam) egy-egy osztálya vett rész különféle foglalkozásokon az Oroszlányi Bányászati Múzeumban.
A résztvevő diákok a Bányászati Múzeum megismerése mellett a Kamalduli Remeteség komplexumát, betekintést nyerhettek az itt élt szerzetesek mindennapjaiba.
A tanulók szintén bepillantást kaptak a Vértesi Erdő . képviselője előadásában a Vértes növény- és állatvilágába, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület előadásában a madárgyűrűzéssel, főztek a Borbálai Nyugdíjas Klub tagjaival, illetve a lópatkolás mibenlétét is megismerhették, emellett lóra is pattanhattak a.

Rendezvényről készült riport: Rendezvény megjelenése:

2019. szeptember 21. – Kulturális Örökség Napja alkalmából szervezett Kulturális akadályverseny

A Kulturális Örökség Napja alkalmából szervezett program az Oroszlány Barátainak Köre (OBK) közreműködésével valósult meg, amelynek apropóját az egyesület 25 éves évfordulója, illetve az idén 65 éves város adta.

A település négy általános iskola csoportjainak a város egyes pontjain kijelölt állomásokra kellett eljutnia: a Víztoronyhoz, a Városkapuhoz, a Katolikus Templomhoz, a Szlovák Tájházhoz, az Evangélikus Templomhoz és végül az Oroszlányi Bányászati Múzeumba.

A cél az volt, hogy a fiatalok nem mindennapi élményeken keresztül ismerjék meg a település egy-egy nevezetes épületét, építményét. Minden helyszínen összesen fél órájuk állt rendelkezésre az előadás meghallgatására és egy teszt kitöltésére.

Emellett a versen részeként egy rajzversenyre is sor került. A rajzversenyt az oktatási intézmények saját hatáskörükben bonyolították, a téma az egyes állomáshelyekről készült rajz készítése volt.

Az eredményhirdetés kora délután volt a Bányászati Múzeumban, ahol vonatozással és akadályversennyel tölthették el az időt az eredményhirdetésig– de a szervezők gondoskodtak szalonnasütésről is. Természetesen minden iskolás kapott valami apróságot, a csapatokat pedig egyesével is egy-egy édességkosárral jutalmazták és a segítő tanárok sem távoztak üres kézzel.

Rendezvényről készült Oroszlányi Médiacentrum riportja: Közösségi médiában megjelent információ a rendezvényről: 2840-ben megjelent cikk:

2019. november 19-23., 29. – „Eleink nyomán” rendezvénysorozat

II. Rákóczi Ferenc emlékév tiszteletére a Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsós és felsős diákjai számára szervezett kulturális műsorokkal, tanulmányi és sportversenyekkel tarkított programsorozata.

2019.11.18. HÉTFŐ:
Alsó tagozatos diákoknak:
Kulturális foglalkozás- csoportszinten

 • Ki volt II. Rákóczi Ferenc? Ismerkedés a kor jellegzetességeivel (fegyverek, zene, öltözék…)- ismertető film, vagy olvasmány, mese a témával kapcsolatban.
Felső tagozatos diákoknak:
 • 14:00 Magyar helyesírási verseny (egyéni)

2019.11.19. KEDD:
Alsó tagozatos diákoknak:
Zenés délután

 • 14 órától a földszinti napközis csoportoknak a földszinti folyosón,
 • Kb. 14.20-tól az emeleten lévő csoportoknak az emeleti folyosón Simonics László zenetanár tárogató hangszerbemutatója, kuruc zenékkel
Felső tagozatos diákoknak:
 • 14:00 Történelmi vetélkedő: II. Rákóczi Ferenc és kora (iskolák vetélkedője)

2019.11.20. SZERDA:
Alsó tagozatos diákoknak:
Hagyományőrzők bemutatója

 • 12.30-tól évfolyamonként kb.35 perces fegyverbemutató, csatajelenet felelevenítése a gyerekek bevonásával az alsós tornateremben
Felső tagozatos diákoknak:
 • De.: Hunyadi- kosárlabda kupa
 • 14:00 7.-8.évf Angol országos tanulmányi verseny (egyéni), 5.-6. évf. Játékos idegennyelvi vetélkedő

2019.11.21. CSÜTÖRTÖK:
Alsó tagozatos diákoknak:
Manuális tevékenység - csoportszinten

 • II. Rákóczi Ferenc serege, kurucok a szabadságharcban. A kurucok élete, viselete, fegyvere és hadi kiegészítők.
Felső tagozatos diákoknak:
 • 14:00 Városi Hunyadi matematika csapatverseny

2019.11.22. PÉNTEK:
Alsó tagozatos diákoknak:

 • Délelőtt 10 óra - OKSZIK: „Furfangos Csudadoktorok” c. zenés mesejáték megtekintése a témához kapcsolódóan.
Felső tagozatos diákoknak:
 • 13:00 Sakkverseny (egyéni)

2019.11.29. PÉNTEK:

 • Nagy Csaba tárogatóművész koncertje

5. mérföldkő:
Az 5. mérföldkőig a 2019. december 1-31. közötti időszak rendezvényeire került sor:

2019. december 2. – Szent Borbála napi ünnepségsorozat keretében:

Szent Borbála napi ünnepségsorozat részeként került megszervezésre egy kiállítással egybekötött ismeretterjesztő foglalkozás, amelyet a Borbálai Nyugdíjas Klub az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjainak bevonásával rendezett a Borbálai Közösségi Házban.
A kiállításon korábbi bányászok által felajánlott bányászai eszközök, fényképek, egyéb tárgyi emlékek kerültek bemutatásra. Emellett bányász nyugdíjasok filmvetítéssel egybekötött bemutatóját hallgathatták meg a diákok, amely a korabeli bányászok életéről szólt, valamint egy rövid kérdéssor segítségével adhattak számot az elhangzottakról.

2019. szeptember 1 – 2020. január 31. közötti időszak - Médiaszakkör indítása

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola felsős tagozatos diákjai számára szervezett, heti két órában megtartott foglalkozás, amelynek keretében a média világával kapcsolatos ismeretekre (műsorszerkesztés, plakáttervezés, videókészítés, stb.) tehetnek szert az érdeklődők.

2019. szeptember 1. – 2020. június 30. közötti időszak – Ki vagy Te? Klub indítása

A rendezvény helyszíne az Evangélikus Gyülekezeti Terem, ahol havonta egy alkalommal a gyermekek játékos formában önismereti foglalkozáson vehetnek részt, valamint fejleszthetik egymáshoz való alkalmazkodási és elfogadási készségüket, illetve a gyermekek hasznos időtöltésre való ösztönzése a cél.

6. mérföldkő:
A 2020. január 1. és 2020. szeptember 28. közötti időszak akcióira/folyamataira került sor:

Akciók
 • 2020. január 15. – „Téli madaraink” rajzpályázat
  "Téli madaraink" rajzpályázat eredményhirdetésére került sor a Hamvas Béla Gimnáziumban. A rajzpályázat témája az Oroszlányban a téli madáretetők körül előforduló, illetve vendégként a természetben megfigyelhető madaraink bármelyikéről készült alkotás óvodás kortól középiskolás korig.
 • 2020. február 15. – Siskasütő verseny
  A Rákóczi Kultúrotthon adott otthont a Siskasütő (fánksütő) versenynek, amelyen elsősorban az idősebb generáció képviselői vettek részt.
 • 2020. szeptember 26. – Festve tanulva
  Az Oroszlányi Bányászati Múzeumban került sor a „Festve tanulva” című eseményre, ahol az idősebb generációt képviselő Örökifjak Nyugdíjas Klub (zömével bányász nyugdíjasok) közreműködésével a fiatalabb generációt bevonva a bányagépek felújítási, festési munkáin keresztül elevenítették fel a szénbányászathoz fűződő emlékeiket, az ahhoz kapcsolódó hagyományokat.
Folyamatok

Közlekedésbiztonsági program keretében

 • 2020. február 15. – 2021.06.30. közötti időszak – „Kerékpáros Klub - felsősöknek” foglalkozás
  Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola felső tagozatos diákjai részére szervezett foglalkozások, amelyen a "BringaAkadémia" képzésén részt vett oktató a kerékpáros kultúra népszerűsítésén keresztül a biztonságos közlekedésre való oktatást, ezáltal az áldozattá való válás elkerülésére készíti fel a résztvevő gyermekeket. Áttételesen a sportra való ösztönzés is célja a programsorozatnak. A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
  • 2020. február 17.
  • 2020. március 2.
  • 2020. március 9.
  A 2020. március 16-tól a COVID-19 vírushelyzetből adódó veszélyhelyzet miatt a program felfüggesztésre került, azonban a foglalkozások 2020 októberében folytatódnak.
 • 2020. február 15. – 2021.06.30. közötti időszak – „Kerékpáros Klub - alsósoknak” foglalkozás
  Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsó tagozatos diákjai részére szervezett foglalkozások, amelyen a "BringaAkadémia" képzésén részt vett oktató a kerékpáros kultúra népszerűsítésén keresztül a biztonságos közlekedésre való oktatást, ezáltal az áldozattá való válás elkerülésére készíti fel a résztvevő gyermekeket. Áttételesen a sportra való ösztönzés is célja a programsorozatnak. A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
  • 2020. március 3.
  • 2020. március 10.
  A 2020. március 16-tól a COVID-19 vírushelyzetből adódó veszélyhelyzet miatt a program felfüggesztésre került, azonban a foglalkozások 2020 októberében folytatódnak.

Sportra való ösztönzés témában

 • 2020. július 1. – 2020. február 28. közötti időszak – „Idősebbek is elkezdhetik” foglalkozás
  „Idősebbek is elkezdhetik” című foglalkozásnak a Gárdonyi Sportcentrum ad otthon. A foglalkozás kimondottan a sportra való ösztönzés a 65+ felettiek részére a sportcentrumban található „Street Workout” pálya igénybevételével. Kedvezőtlen időjárás esetén a tornaterem ad otthont a programnak. A gyakorlatok bemutatását, valamint azok helyes megvalósítását a Raion Dojo Karate Klub résztvevője felügyeli.
  A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
  • 2020. július 6.
  • 2020. július 13.
  • 2020. július 20.
  • 2020. július 27.
  • 2020. augusztus 3.
  • 2020. augusztus 10.
  • 2020. augusztus 17.
  • 2020. augusztus 24.
  • 2020. augusztus 31.
  • 2020. szeptember 7.
  • 2020. szeptember 14.
  • 2020. szeptember 21.
  • 2020. szeptember 28.
Részvételi fórumok

Részvételi fórum a civil csoportok bevonásával, Helyszín: Oroszlányi Polgármesteri Hivatal, Résztvevők száma: 5-10 fő, Tartalom: a városban működő számos egyesület, klub vagy alapítvány összehangolja tevékenységét, programjaikat, rendezvényeiket, működésüket. Hét területen:

 1. időskorúak,
 2. kultúra,
 3. nemzetiségek,
 4. sport,
 5. zene,
 6. szociális területek, valamint
 7. természet, szabadidő és környezeti kultúra
vállalták a civilek a közös munkát.

A részvételi fórumok az alábbi időpontokban kerültek megszervezésre:

 • 2020. május 21.
 • 2020. június 17.
 • 2020. július 29.
 • 2020. július 20.
 • 2020. augusztus 4.
 • 2020. szeptember 16.

Cikkek, riportok

7. mérföldkő:
A 2020. október 1. és 2021. január 31. közötti időszak akcióira/folyamataira került sor:

Akciók
 • 2020. október 2. - 75 éves az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Zenekar
  A programra az Oroszlányi Bányász Klubban került sor on-line módon az érvényben lévő víruskorlátozásoknak megfelelően. A Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar 1945-ben alakult, a zenekar fennállásának 75. évfordulója alkalmából került megrendezésre a koncert.
 • 2020. október 9. - "Eleink nyomában" az Oroszlányi Bányászati Múzeumban
  A programban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3 osztálya vett részt. A múzeumpedagógiai foglalkozás keretében bemutatásra kerültek a bányászatban használt hatalmas gépek, illetve lehetőség volt megnézni a „kast”, amellyel a bányászok leszálltak a mélybe. Sokaknak az is élmény volt, hogy a kezükbe foghatták a szenet. A tárlatvezetés során betekintést nyerhettek a tanulók a bányászok sokrétű, nehéz, sokszor veszélyes munkájába. A szabadban a gyerekeknek külön élmény volt a kisnyomtávú vonaton való vonatozás. A diákok a vezetés végén totót töltöttek ki az elhangzottakra vonatkozóan, majd egy sorversenyben vehettek részt.
 • 2020. október 9. - "Eleink nyomában" a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen
  A programban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3 osztálya vett részt. A helyszínválasztást az indokolta, hogy a megyében kizárólag ezen a helyszínen nyílik lehetőség arra, hogy tanulmányozni lehessen a múlt században élt bányászok gyermekeinek iskoláztatását. A múzeumpedagógiai foglalkozás keretében előbb arról tudhattak meg többet, hogy az 1920-30-as években hogyan zajlott a gyerekek oktatása. A gyerekeket az előadó bevonta a foglalkozásba és élvezték a számukra szokatlan tanítási és fegyelmezési módszereket. Ezt követően a bányászok lakásait, majd a műhelyeket (pl. fodrász, fényképész, stb.) tekintették meg az osztályok. A múzeum további kiállítási tárgyait is megnézhették az ide ellátogató csoportok.
 • 2020. október 9. – Nagyszülőink, őseink nyomában, hagyományőrző nap
  A rendezvény a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében került sor a „Nagyszüleink- őseink nyomában rendezvény megszervezésére, amelyen az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 6 osztálya (1-2. évfolyam osztályai) vett részt a Szlovák Tájházban. A kisdiákok megismerkedhettek a különböző őszi munkálatok fortélyaival. Érdeklődve hallgatták a nénik, bácsik történeteit. Maguk is kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, répa tisztítást. A diótörő verseny is kedvükre való volt, majd csemegéztek a finom répaszeletekből, diódarabokból. A különbözú népi játékokon keresztül megtapasztalhatták, hogy mivel foglalták el magukat a régi időkben a gyerekek.
 • 2020. október 9. – Környezetvédelmi nap – Ismerjük meg településünk vízivilágát!
  A programban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3 osztálya vett részt. Oroszlány településen át folyik a Labanc patak, amely sok élőlénynek ad otthont. Ezek megismerése laboratóriumi körülmények között lehetséges. A Dunavirág Vízibusz speciális felszerelésével, interaktív foglalkozásának köszönhetően a diákok betekintést nyerhettek a vízi élővilág tanulmányozásába.
Folyamatok

Közlekedésbiztonsági program keretében

 • 2020. szeptember 1. – 2021.01.31. közötti időszak – „Kerékpáros Klub - alsósoknak” foglalkozás
  Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsó tagozatos diákjai részére szervezett foglalkozások, amelyen a "BringaAkadémia" képzésén részt vett oktató a kerékpáros kultúra népszerűsítésén keresztül a biztonságos közlekedésre való oktatást, ezáltal az áldozattá való válás elkerülésére készíti fel a résztvevő gyermekeket. Áttételesen a sportra való ösztönzés is célja a programsorozatnak. A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
  • 2020. november 9.
  • 2020. november 16.
  • 2020. november 23.
  • 2020. november 30.
  • 2020. december 15.
  • 2021. január 4.
  • 2021. január 11.
 • Sportra való ösztönzés témában

  • 2020. szeptember 1. – 2021. január 31. közötti időszak – „Idősebbek is elkezdhetik” foglalkozás
   „Idősebbek is elkezdhetik” című foglalkozásnak a Gárdonyi Sportcentrum ad otthon. A foglalkozás kimondottan a sportra való ösztönzés a 65+ felettiek részére a sportcentrumban található „Street Workout” pálya igénybevételével. Kedvezőtlen időjárás esetén a tornaterem ad otthont a programnak. A gyakorlatok bemutatását, valamint azok helyes megvalósítását a Raion Dojo Karate Klub résztvevője felügyeli.
   A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
   • 2020. október 12.
   • 2020. október 19.
   • 2020. október 26.
   • 2020. november 2.
   • 2020. november 9.

  Az akciók, folyamatok megvalósítása a Helyi Cselekvési Tervek, valamint a Rendezvénynaptár módosítását tette szükségessé, melyeket csatolunk beszámolónkhoz.

Helyi nyilvánosság fórumainak megteremtése, meglévők fejlesztése

A helyi nyilvánosság fórumainak megteremtése, meglévők fejlesztése kapcsán 2020 júniusában a Nemzeti Media-es Hírközlési Hatóság 2020. június 29-i kezdéssel nyilvántartásba vette a Víztorony Rádió állandó megnevezésű internetes lineáris médiaszolgáltatását. Víztorony Rádió heti műsorideje 20 óra, heti 5 napon. Beszámolónkhoz csatolásra került a kiadott engedély, valamint a programterv.
A rádió mellett a rádió Instagram oldalának, „viztoronyradio” megnevezéssel elkészítésére is sor került 2020. október 6-val.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális társfinanszírozásával valósul meg.

Mozaik
2021. April 17.

Két edényes hulladékgyűjtés

A két edényes hulladékgyűjtési rendszer bevezetése kapcsán a közszolgáltató tájékoztatót adott ki az elkülönítetten gyűjtendő hulladékok köréről és a gyűjtőedény használatáról.

Hír
2021. April 17.

Ajándék festmény

A megye minden tűzoltóságának készített képet a kunhegyesi festőművész.

Hír
2021. April 17.

Elindult a „Közfoglalkoztatásból versenyszférába” program

A teljes foglalkoztatottság elérésének érdekében a kormány 2021. április 15-től ismételten meghirdette a „Közfoglalkoztatásból versenyszférába” programot, amelynek keretében a versenyszférában munkát találó közfoglalkoztatottak 45.600 forint elhelyezkedési juttatásban részesülhetnek havonta. Az erre vonatkozó kérelem a kormányhivataloknál és online is benyújtható.

Évforduló
2021. April 16.

Holokauszt Emléknap

Április 16. a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja. Ezen a napon arra a több, mint félmillió honfitársunkra emlékezünk, akiket származásuk, vallásuk miatt 1938 és 1944-45 között megfosztottak jogaiktól, gettósítottak és koncentrációs táborokba deportáltak vagy munkaszolgálatra küldtek.

Hír
2021. April 16.

Megérkeztek a piacokra a magyar primőr zöldségek

A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók a hazai termelésű, friss primőr - fóliás, illetve üvegházi - zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma, sárgarépa, hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Hír
2021. April 16.

Elindult a bringás kihívás

A járvány miatt az idén a hagyományostól eltérő módon népszerűsíti a Magyar Kerékpárosklub a kerékpározást, „Inkább bringázz!” jelmondattal.

Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek