Egészség
2019. April 24.

Életmentést tanultak a Nyíres dűlőben

Életmentő elsősegélynyújtási és újraélesztési ismeretek oktatását támogatta a Dr. Balogh Tibor Egészségügyi Alapítvány kedden a Nyíres dűlőben lévő Csillagpont Szolgáltató Házban.

A Kapu projekt Egészségfejlesztés című programjának keretében Nagy Attila, a mentőállomás vezetője hétköznapi, jól érthető példákon keresztül mutatta be az érdeklődőknek, hogy vészhelyzet esetén mivel segíthetnek legtöbbet a mentő kiérkezéséig.

A szakember az újraélesztés lépéseinek szakszerű szemléltetése közben elmondta: sajnálatos módon egyre gyakoribb a hirtelen szívmegállás, ezért különösen fontos, hogy minél többen tudják megfelelően alkalmazni az életmentő szívmasszázst.

A gyakorlati teendők alátámasztásaként a résztvevők hasznos elméleti tudást is kaptak, hogy vészhelyzet esetén miért fontos minél előbb, legfeljebb 5 percen belül elkezdeni az újraélesztést.

Lackovics Irén, az Önkormányzati Szociális Szolgálat intézményvezető helyettese kiemelte, hogy azért lényeges a külterületen élők elsősegélynyújtási ismereteinek bővítése, mert ezeken a részeken súlyos percek telhetnek el a mentő kiérkezéséig.

A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex program (Kapu program) keretében az Oroszlány Város Önkormányzata által benyújtott, pályázatot 100 millió forintos támogatásra érdemesnek ítélte a kiíró. A projekt megvalósításában konzorciumi partner, egyben szakmai megvalósító az Önkormányzati Szociális Szolgálat. A projekt célkitűzése, hogy a tervezett tevékenységek eredményeként a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei javuljanak, elérhetővé váljanak a foglalkoztatást, társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, egyéni fejlesztést és szociális munkát biztosító programok. A tervezett programok célcsoportja a szegregációval érintett terület, a Nyíres és Német dűlő lakossága.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek