Hír
2024. February 20.

Idén is lesz alkotói pályázat

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

Sport
2024. February 19.

Remekeltek az OVSK fiatal súlyemelői

Területi minősítő súlyemelő versenyt rendezett az OVSK szombaton, a Chudik Lajos Sporttelepen, amelyre jöttek Kisújszállásról, Győrből, Kisbérről, Székesfehérvárról, mintegy 40 versenyzővel.

Hír
2024. February 18.

Magyar Ápolók Napja

A Magyar Országgyűlés 2014-ben, február 19-ét - Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját - a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította.

Hír
2024. February 18.

Mi is az a szolidaritási adó?

A szolidaritási adót a „gazdagabb” önkormányzatoknak kell megfizetni, ami a kevésbé tehetősebb településekhez jutna el, tehát az állam elvileg a nagyobbakkal finanszíroztatja a kisebbek működését.

Hír
2024. February 18.

Iparűzési adó

Városunk költségvetésében a saját bevételek jelentős részét az iparűzési adó teszi ki. Az elmúlt években a COVID járvány, a világot érintő autóipari válság, az ukrán háború és az energiaválság a nálunk letelepült cégeket is érintette.

Hír
2024. February 17.

Valentin Gála

A hagyományoknak megfelelően, ismét Valentin Gálát szervezett a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola pénteken délután a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

Hír
2024. February 17.

Béremelés az önkormányzati foglalkoztatottaknál

Az utóbbi években, Oroszlányban is egyre nagyobb problémát jelent az intézményekben dolgozó szakképzett munkaerő elvándorlása. A helyzet kezelésére a helyi önkormányzatnak új eszközöket kellett keresnie, hogy megőrizze dolgozóit és vonzóbbá tegye számukra az intézményeiben való elhelyezkedést. Ennek érdekében Oroszlányban prioritásként kezelték a dolgozók munkájának anyagi elismerését a 2024. évi költségvetés tervezése során.

Önkormányzat
2024. February 16.

Felhívás városi kitüntetésekre

A Képviselő-testület az önkormányzat jelképeiről, városi kitüntetések alapításáról, azok használatának rendjéről szóló 24/2012. (XI.15.) önkormányzati rendeletében határozott arról, hogy évente 2 db "Oroszlányért" aranygyűrű kitüntetetést, 5 db „Oroszlányért” kitüntető díszoklevelet és 1 db "Oroszlány város díszpolgára" címet adományoz.


Találatok száma: 7147db

Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek