2015. január 23.

Premier a kultúra napján

Muzsnay Ákos Munkácsy-díjas grafikus kiállításának megnyitójával vette kezdetét Oroszlányban a Magyar Kultúra Napjának eseménysorozata csütörtök este. A művelődési központban Sipos Mihály és Kardos Mária közös hangszeres produkciója vezette fel Jász Attila költő ünnepi, a tárlatot méltató gondolatait.

A Bajon alkotó autodidakta grafikusművész szellemi mesterének Kőrösi Csoma Sándort és Kondor Bélát tekinti. Grafikák mellett érmeket készít és kisplasztikával is foglalkozik. Egyéni kiállítása volt Budapesten a Vigadó Galériában, Szentendrén, Békéscsabán, külföldön Berlinben és Hamburgban.

A megnyitót követően kultúra napi gálaműsorral várták a vendégeket a színházteremben, ahol Földesi Ferenc művelődéstörténész köszöntötte a Himnusz végleges formába öntésének 192. évfordulóját, majd a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ oklevelét és emlékplakettjét vehette át Forgács József televíziós szerkesztő, a Vöröskereszt helyi szervezete, Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar, amely fennállásának 70. évfordulóját ünnepeli 2015-ben, a Fénnyel Festők Fotóklubja és az OSE Lions kosárlabdacsapata. A gálaműsorban a Bakfark Bálint művészeti iskola tanárai mellett felléptek a Bányász Népdalkör énekesei, a Városi Énekkar dalosai, Nagy Roland versmondó, valamint Lazók Mátyás színművész.

Az ünnepi eseményt a közelmúltban KaDarka néven megalakult városi színtársulat Karika Hungaricum című premier előadása zárta Oroszlányban.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek