2015. február 09.

Öt híján 100

Szerettei körében ünnepelte 95. születésnapját vasárnap Svanda Mihályné, akit ez alkalomból az önkormányzat nevében felköszöntött Lazók Zoltán polgármester is, valamint tolmácsolta a miniszterelnök üdvözletét.

Marika néni Vértessomlón született 1920 januárjának utolsó napján egy 3 gyermekes sváb bányászcsalád legidősebb gyermekeként. Nehéz, szerény körülmények között, de boldog családi körben nőtt fel. A háborús évek alatt és a kitelepítések idején sváb származása miatt komoly megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie. A világégést követően került Oroszlányra és itt ismerte meg későbbi férjét, akivel 1955-ben megesküdött. Svanda Mihállyal 59 évig éltek együtt boldogan, házasságukból 2 leánygyermek született. Szülőfalujában, Vértessomlón, sokáig aktívan tevékenykedett tenyérnyi földjükön, ahol négy unokájával sok nyarat együtt töltött.

Az ünnepelt jelenleg oroszlányi lakásában éli mindennapjait kiváló szellemi állapotban, lányai aktív közreműködésével. Érdekli és figyeli a város, az ország és a világ eseményeit. Sajnos kedvenc hobbijait, az olvasást és a keresztrejtvényfejtést szembetegsége miatt immár nem gyakorolhatja.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek