Közélet
2015. március 17.

A Felvidéken is ünnepeltek az oroszlányi diákok

Huszonegy éve szervezi a Rákóczi Szövetség március 15-i Diákutaztatási Programját magyarországi iskolák számára azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak, és az ottani magyar közösséggel együtt ünnepeljenek.

A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki az anyaországi és az elszakított részek diákjai, települései között. A programnak köszönhetően az oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara – Csúzi István vezetésével – március 15-én a Felvidékre utazhatott. A zenésznövendékek három mátyusföldi településen is felléptek.

Elsőként Martoson (Martovce) a református templomban, majd a Millenniumi Emlékműnél megtartott ünnepségen működtek közre, ezt követően Ógyallán (Hurbanovo) – Feszty Árpád szülőhelyén – a Jókai szobornál rendezett megemlékezésen szerepeltek.

Az egésznapos rendezvénysorozat utolsó állomása Hetény (Chotín) volt. Itt a polgármesteri fogadás után, a falu híres szülöttének, Tarczy Lajosnak – Petőfi egykori tanítójának – emlékművénél a település iskolásaival együtt adtak ünnepi műsort az oroszlányi fiatalok. Az eseményeken részt vett Nagy Csaba, az oroszlányi Rákóczi Szövetség elnöke is, aki a küldöttség tagjaival közösen helyezte el a tisztelet koszorúit mindhárom megemlékezésen.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek