Hír
2015. március 26.

Megérkezett a COOP élelmiszer-adománya Oroszlányba

A Coop Segély Alapítvány a 2011 és 2013. évi támogatási programját folytatva, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén 7095 „különleges ellátást igénylő” gyermek étkeztetését segíti 60 tonna súlyú, 20 millió forint értékű élelmiszer adomány országszerte.

Az Alapítvány az adományozási program keretében valamennyi, állami gondozásban élő különleges szükségletű gyermeket – három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg – támogat függetlenül attól, hogy intézményben vagy nevelőszülőknél nevelkednek. „Az idén 20 éves COOP üzletlánc igazgatóság tagjainak személyes részvételével, COOP saját márkás termékekből összeállított egységcsomagokon keresztül valósítjuk meg az adományozás. Az alapélelmiszereket tartalmazó (liszt, olaj, tej, tészta, rizs stb.) termékek minőségéért a COOP üzletlánc felelősséget vállal és egyben gondoskodunk a logisztikáról, az adományok megyékbe történő eljuttatásáról” – emelte ki Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. kereskedelmi vezérigazgatója Oroszlányon, a Gyermekotthonban tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

„A gazdaság meghatározó szereplőjeként kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk a rászorulóknak, ezért 2010-ben úgy döntöttünk, hogy szervezett formában – az akkor létrehozott alapítványunkon keresztül – végezzük adományozási tevékenységünket. Komárom-Esztergom megyében 198 főt, 1,66 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, mellyel példát kívánunk nyújtani más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra” – mondta Dr. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke, a Coop Segély Alapítvány egyik alapító tagjának képviselője.

Az országos szintű rendezvénysorozat megyei átadási eseményén Zs. Szőke Zoltán jelképesen átadta az élelmiszer-adományt Hornyák Józsefnek, az Oroszlányi Gyermekotthon és Általános Iskola Komárom-Esztergom Megyei Területi Szakszolgálat igazgatójának, aki gondoskodik annak megyei elosztásáról. „A segítség mindenkinek jól jön és mi igazán szerencsés intézményben vagyunk ma, hiszen a fejlődéshez minden feltétel adott, valamint rendszeres támogatói körrel rendelkezünk” – kezdte beszédét Hornyák József. Az igazgató hozzátette, hogy a munkatársak elhivatott szakmai hozzáállása a biztosítéka annak, hogy a nálunk nevelkedő gyermekek sikeresen illeszkedjenek be a társadalomba. „Külön öröm számunkra, hogy a COOP nemcsak letudja a társadalmi szerepvállalást, hanem belső szociális érzékenységből teszi. Ígérem, hogy minden érintett gyermek számára eljuttatjuk az adományt” – hangsúlyozta Hornyák József.

„Köszönjük a figyelmet, amit a gyermekeink felé fordít az üzletlánc. Jó érzés, ha a munkánkra odafigyel a vállalkozói- és civil szféra és lehetőségeikhez képest segítő kezet nyújtanak” – mondta Süttő Erika. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Komárom-Esztergom Megyei Kirendeltségének igazgatója kiemelte, hogy a COOP adományával hozzájárul ahhoz, hogy az étkeztetésre fordított költségkeretből más célokra csoportosíthassanak át.

„A mai világban kiemelt feladatnak kellene lennie a széleskörű társadalmi felelősségvállalásnak a civil szférában, a gazdasági szereplők körében. Köszönet illeti az üzletláncot, hogy mindezt felvállalta és tevékenyen segít, ez úgy gondolom követendő példa” – jelentette ki Németh Gábor. Oroszlány Város alpolgármestere hozzátette, hogy az adomány – függetlenül értékétől és tárgyától – egy nagy gesztus, a szeretet megnyilvánulása. „Köszönöm az intézményekben dolgozók magas színvonalú szakmai munkáját, amelyhez a város minden segítséget megad a jövőben is” – zárta beszédét az alpolgármester.

Nagy Lajosné az adományon felül egy gyümölcskosarat és egy külön összeállított ajándékcsomagot adott át megjelent boltvezetőivel együtt a gyermekotthonban nevelkedő apróságoknak.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek