Hír
2015. március 27.

Közösségi programokat szervez a Szolgáltató

Öt közösségi esemény megrendezését és megszervezését vállalta az Oroszlányi Szolgáltató ZRt. társadalmi szerepvállalási programjában. A közelmúltban már megtartották a környezettisztítási akciónapot, amikor az óvárosban takarítottak, bokrokat, cserjéket, fákat, virágokat ültettek az önkéntesek.

A következő állomáson, pénteken a gimnázium nagytermébe várták pályaválasztási bemutatókra az érdeklődőket, elsősorban a város és környékének hetedikeseit, ahol a rendvédelmi tagozat menetgyakorlatát a tatai dandár bemutatkozása követte, de a résztvevők megismerkedhettek a gimnáziumi és szakközépiskolai képzések formáival, óra- és műhelylátogatásokon vehettek részt, és tájékozódhattak az új városi ösztöndíjrendszerről is.

Oroszlányban az ipari parki cégek dinamikus fejlődése megköveteli a szakképzett munkaerő biztosítását, ez tehát kulcsfontosságú a város gazdasági, demográfiai fejlődése és versenyképességének megtartása érdekében. Ezért szeptembertől ösztöndíjban részesülnek jövedelmi helyzettől függetlenül a középfokú szakiskola szakképzési évfolyamán az első szakképesítésre felkészülő, nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő, hiány szakképesítést tanulók. Az ösztöndíj mértéke az első félévben tanulónként egységesen 10 ezer Ft/hó, ami tanulmányi eredménytől függően 30 ezer Ft/hó-ig emelkedhet a továbbiakban, de komoly könnyebbséget jelent a környékről bejáró tanulóknak az ingyenes buszbérlet is.

Az Oroszlányi Szolgáltató ZRt. társadalmi szerepvállalási programjának további rendezvényeként következik április 10-én a Járjuk be az Aranyt című nyílt nap, amikor is az óváros rehabilitáció első beruházásával, a volt iskola új funkcióival, a kormányablakkal és a munkaügyi kirendeltséggel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, végül április 14-én a vállalkozói gazdaságfejlesztő fórumra, valamint az állás és képzési börzére kerül sor.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek