Hír
2015. március 29.

Német vendégek

Kiváló kapcsolatot ápol a Közszolgálati Egyetem Közigazgatási-tudományi Kara a Ludwigsburgi Közigazgatási Főiskolával. Rendszeresek a diáktalálkozók a két intézmény között. Tavaly a magyarok voltak Németországban, s ennek viszonzásaképpen érkezett az elmúlt héten hazánkba az a félszáz diák, akik hétvégén Oroszlányt is felkeresték.

Persze nem véletlenül esett városunkra a választás: a vendégek csoportvezetője az a Peter Raviol volt, aki hosszú évek óta gondozza településünk és a német Plochingen partnerkapcsolatát. A delegáció pénteken a majki kastélyegyüttes és a bányászati múzeum után a szlovák tájházat kereste fel, ahol többek mellett Rajnai Gábor alpolgármester, Fátrai Márta, az oroszlány barátainak köre vezetője és Sztruhár András, az evangélikus énekkar vezetőségi tagja kalauzolta őket.

Peter Raviol a Ludwigsburgi Közigazgatási Főiskola docenseként egyébként tavaly a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetését vehette át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek