Hír
2015. április 08.

Patkányok a dűlőkben

Helyszíni szemlét tartott a KEM Kormányhivatal Tatabányai Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete az Önkormányzati Szociális Szolgálat és a Polgármesteri Hivatal munkatársaival, valamint a Cidox Kártevőirtó Szakvállalat szakembereivel a Német és Nyíres dűlőkben azt követően, hogy a Szociális Szolgálat bejelentette: ezeken a területeken jelentős mértékben elszaporodtak a patkányok – olvasható a képviselő-testület legutóbbi anyagában.

A bejárás során megállapításra került, hogy valóban észlelhető a rágcsálók jelenléte, mivel ott a patkányok által készített járatokat, valamint ürülékeket találtak. A feltételezést erősítették a búvóhelynek alkalmas körülmények is (kosz, építési törmelék, eldobált hulladék).

A hatályos jogszabály értelmében az egészségügyi kártevők elleni védekezésről az érintett terület vagy épület tulajdonosa köteles gondoskodni. A helyszínen felvett jegyzőkönyvek alapján a Járási Népegészségügyi Intézet felszólította a patkányfertőzöttséggel érintett ingatlanok használóit, hogy a jogszabályban előírt rágcsálóirtási kötelezettségüknek tegyenek eleget.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek