Közélet
2015. április 23.

Mázsaszám gyűlt a szemét a Föld Napján

Elképesztő mennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze szerdán azok az önkéntesek, akik az Oroszlány Barátainak Köre felhívására részt vettek a Föld Napja alkalmából rendezett akcióban – tudtuk meg Fátrai Mártától, a civil szervezet vezetőjétől.

A közel száz aktivista, köztük a Benedek Elek iskola és a gimnázium diákjaival koradélelőtt kezdte meg a munkát a város és a kecskédi repülőtér közötti útszakasz melletti területeken, s mire végeztek, 120 zsák telt meg szeméttel.

Pro Vértes alapítvány, a Vértesi Erdő Zrt. és az OKÖ Zrt. támogatásával megszervezett projekt résztvevőit a munka befejeztével a szlovák tájházba várták a szervezők, akiknek az ebédet követően az egyébként villamosmérnök végzettségű polgármester, Lazók Zoltán tartott előadást Újrahasznosítás és önellátás - a zöldebb városhoz vezető út címmel.

A prezentációból az érdeklődők megtudhatták többek között, hogy nyolcezerszer annyi napenergia érkezik évente a földfelszínre, mint amennyit a népesség elfogyaszt, de az érdekes statisztikai adatok mellett szó volt a napenergia hazai felhasználásáról, lemaradásunkról a környező országokkal szemben, illetve arról, hogy a napenergia hasznosításának technológiája az egyik leggyorsabban fejlődő gazdasági ágazat.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek