Közélet
2015. April 27.

Motoros kolbászolás

Több mint száz motoron mintegy másfélszáz utas, csodálatos idő, 60 kiló sültkolbász és 20 kiló kenyér – ezekkel az információkkal reklámozták a szervezők a III. Oroszlányi Tavaszköszöntő Vigasságot.

Szombaton délelőtt aztán sokszáz lóerő bőbült fel a gépekben, hogy végiggurulva a város utcáin a Szt. Flórián téren gyűljenek össze, ahol a főszervező Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevében Tyukodi József elnök köszöntötte a résztvevőket, köztük külön is Opsuszta Csabát és Licskó Istvánt, akik a motorosok toborzásában szereztek elévülhetetlen érdemeket. Az ország szinte minden tájáról, sőt Szlovákiából érkezőket Németh Gábor alpolgármester is üdvözölte, majd a majki Bányászati Múzeumban folytatódott a program.

Ezt követte a déli kolbászolás, azaz a résztvevők vendéglátása, és kezdődött a szórakoztató események sora Pataki Ildikó gyermekműsorával, Deli Tímea hastáncával, a Nebraska együttes rock koncertjével, s nem utolsó sorban a tatabányai 4X4-es mentőcsoport habpartijával, valamint a gyerekek motoroztatásával.

Ahogyan Opsuszta Csaba („álnéven”: Kawacsabi) az egyik portálon fogalmazott: Egy ilyen kisvárosnak, mint a mienk megvannak a hátrányai, és az előnyei. A hátrányai most nem jutnak eszembe, viszont az előnyei között van, hogy Licskó Pista barátommal ismerünk majdnem mindenkit, és így olyan dolgokat tudunk megszervezni, ami messziről egy kissé túlzónak tűnik. A város és annak vezetése politika hovatartozástól függetlenül támogatja a rendezvényünket, és már a 2016-os terveink is megvannak. Az sem kizárt, hogy jövőre egy magasabb szintre emeljük ezt a baráti beszélgetést, de nem akarok elkiabálni semmit!

Úgy legyen!Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek