Kultúra
2015. május 20.

Vértes kutatótábor

Immár hetedik alkalommal rendeztük meg május közepén a gimnázium Vértes kutatótáborát. Tizenkét diákkal és két tanárral, családias hangulatban érkeztünk meg Kőhányásra, a Steinau Vendégházba.

Az idő éppenséggel nem kedvezett a terepbejárásnak, ezért csak két vállalkozó kedvű diák tekert fel kerékpárjával a Nagy-tisztára, hogy szemrevételezze a területet és az erdei utak állapotát. Aznap jó hangulatú bográcsozással zártuk a napot.

Másnap két csoportban indultunk el a kutatásokra kiszemelt területekre. Az egyik csapat hosszú és kimerítő, néhol kifejezetten fárasztó terepkerékpározással járta be a Vértest. A „tervúton” végig, a csákberényi átjárón át a déli oldal szépségeit tekintette meg, míg a másik csapat az Eperjes sziklagyep-foltjait vette górcső alá. Ez utóbbi csapat feladata volt néhány gyűjtőedény lerakása is. Az idő kedvezett a vizsgálódóknak, hiszen nyárias meleg lett tíz órától. A lelkes társaság délután kipihente a túrákat, majd este fél kilenc után egy éjszakai sétát is bevállalt az Eperjesre. Gyönyörű és meglepően enyhe idő volt még tizenegy órakor is, amikor visszaindultunk a szállásra.

Az utolsó napon csak egy rövid túrát tettünk meg az orchideás területre. Itt a terepi felvételezést követően és számos fotó elkészültével visszaindultunk a vendégházba, s délután háromkor, jó hangulatban elhagytuk a szállást.

Eichardt János szervező


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek