Önkormányzat
2015. június 02.

Erősödik a közterület-felügyelet

Bár hosszas vita előzte meg, végül mégis elfogadta a képviselő-testület legutóbbi ülésén a közterület fejlesztéséről szóló előterjesztést.

Mint az az írásos anyagban olvasható, a polgármesteri hivatal illetékes osztályai jelezték, hogy az elmúlt időszakban megnövekedett, a városlakók nyugalmának zavarásával kapcsolatos lakossági bejelentések, panaszügyek száma. A hivatal célja, hogy a lakossági bejelentésekre gyorsan és hatékonyan tudjon reagálni. A megszaporodott bejelentések és a társszervezetekkel történő együttműködés tapasztalatai igazolják, hogy a hatékonyságot nem lehet tovább növelni a jelenlegi közterület-felügyelői kapacitással.

Tavaly a közterület-felügyelők 98 fő esetben bírságoltak és 28 alkalommal tettek büntető feljelentést. Elsősorban a közterületi szeszesital fogyasztás, a szabálytalan parkolás, a köztisztasági szabályok figyelmen kívül hagyása, és a helytelen álattartás indokolta az intézkedéseket.

Eddig 2 fő közterület-felügyelő hivatali idő alatt, napközben látta el feladatát. 2015. április 1-jei hatállyal 2 fő lépett be a hivatal állományába. Ez a létszám nő újabb 4 munkatárssal, s így megoldhatóvá válik Oroszlányban a kétműszakos, folyamatosabb hatósági jelenlét a teljes napszakot tekintve, akár hétvégeken is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek