Közélet
2015. június 05.

Kiváló tanterep a Bányászati Múzeum

Érdekesebbé akarta tenni a kémia tanítását Gajdosné Szabó Márta, a Kempelen Farkas Gimnázium (Budapest) pedagógusa, aki lelkes hozzáállásával és modern elképzeléseivel elnyerte a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselhesse Londonban a „Science on Stage” (Természettudományok a színpadon) programsorozaton.

Az eseményen résztvevő európai tanárok saját jó példájukat adják át egymásnak, és ennek eszköze – immár nem első alkalommal - a majki Bányászati Múzeum és annak lelkes, szakértő csapata Mike István vezetésével. Ennek a projektnek a keretében érkezett Németországból egy autóbusznyi diák csütörtökön a kiállítóhelyre, amit Gajdosné Szabó Márta azért is tart kiemelkedő terepnek, mert jól szemléltethetők a kémiai folyamatok. A diákok a látogatás végén a múzeummal közösen kialakított feladatlapokat töltöttek ki.

Elismerése az oroszlányi önkormányzat által is támogatott, mind több látványosságot kínáló szakkiállítás élménykínálatának, hogy a római kor óta bányászattal foglalkozó német Goslar-ból érkező csoport tanára, Frank Walter is lenyűgözőnek nevezte a majki anyagot.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek