Sport
2015. július 07.

Sportcsarnok projektzáró

Februárban döntött Oroszlány képviselő-testülete arról, hogy a rendelkezésre álló források hatékony elosztásával biztosítja a város működését, és több mint bruttó 1,2 milliárd forintot biztosít a fejlesztési elképzelések megvalósításához.

Többek között a Krajnyik Akác András Sportcsarnok bővítése, az utak és járdák rendbetétele, a posta mögötti áldatlan állapotok megszüntetése, a malomsori és borbálai óvodák felújítása, a hiányszakmák szakképzési támogatása, a pedagógus cafetéria újbóli bevezetése, a panelprogram újraindítása és az uszoda részleges felújítása szerepel a programban.

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között került sor az egyik legjobban várt beruházás I. ütemének projektzáró eseményére a sportcsarnokban. A megvalósítás határideje 2015 júniusának utolsó napja volt, a beruházás költsége pedig 101 millió Ft, amelynek anyagi fedezetét a 71 milliós Tao. támogatás és a 30 milliós önkormányzati önerő jelentette.

Az ünnepségen az érdeklődők, a tervezők és kivitelezők, illetve a projekt támogatói mellett jelen volt Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője, Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Bodnár Péter a szövetség főtitkára és Lazók Zoltán polgármester is.

Czunyiné Bertalan Judit arról szólt, hogy a projektet mind az előző, mind a mostani városvezetés támogatta. - Vannak olyan közös helyi ügyeink, amelyek tekintetében megvalósul a folytonosság, az állandóság. 2010-2014. között sikerült egy olyan sportkoncepciót megalkotni és megkezdeni annak előkészítését, ami élvezi a jelenlegi városvezetés támogatását is. Mindez azt bizonyítja, jó és helytálló projektet sikerült előkészíteni – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

A konkrét munkálatokat, és a beruházás részleteit Németh Gábor alpolgármester ismertette, aki ez alkalommal hivatali titulusa mellett, mint a szurkolói B-közép egyik oszlopos tagja, s mint kosaras apuka is érintett volt, hiszen kislánya is az Oroszlányi Sport Egylet (OSE) kosarasa.

Az ünnepség végén Szalay Ferenc elnök adta át a megvalósult beruházást, aminek műszaki tartalmában megtörténtek a közműkiváltások, a parkoló építés, a tűzi víz-csapadékvíz tároló telepítése, a trafó áthelyezés, a sportcsarnok meglévő épületének három oldali homlokzat-hőszigetelése, a lapos tető víz- és hőszigetelése, továbbá nyílászárócsere, és a szakemberek előkészítették a terepet az új csarnokrész munkáinak megkezdéséhez is, ami várhatóan ősszel indul.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek