Közélet
2015. július 15.

Gulyáslevest főztek a civilek

Majd egy év előkészítő munka előzte meg az oroszlányiak hétvégi, partnervárosi látogatását. Plochingen legnagyobb civil szervezetének, az Arbeitskreises Plochinger Vereine E.V. (AKPV) meghívásának tett eleget az Oroszlány Barátainak Köre, Fátrai Márta elnök vezetésével.

A 14 ezres német város háromnapos nagy nyári történelmi fesztiváljára meghívást kapott a civil szervezet mellett Lazók Zoltán polgármester, Licskó István keramikus, Nagy Máté, az Oroszlányi Bányász Hagyományőrző Fúvószenekari Egyesület elnöke, Nagy Csaba, a Rákóczi Szövetség városi elnöke és a Trapper Band zenekar is.

A pénteki utazást követően gőzerővel kezdődött szombat reggel a magyar stand felépítése és csinosítása, hogy a délutáni hivatalos megnyitóra elkészüljön a 100 adag magyaros gulyásleves, helyükre kerüljenek a reklám és tájékoztató anyagok, és Licskó István keramikus is felkészülten fogadja a kézműveskedő gyerekeket.

Persze, hogy mindez zökkenőmentesen menjen, szükség volt a plochingeni magyarokra is, akik végig rengeteget segítettek, s mindent megtettek a rendezvény sikere érdekében.

Este közel háromórás koncerttel zárta az éjszakába nyúló napot a Trapper Band, melynek tagjai vasárnap délelőtt megismételték műsorukat, és a kondérban is újabb 100 adag gulyás rotyogott délre, amit szinte pillanatok alatt elfogyasztottak a fesztivál résztvevői.

Mindeközben Fátrai Márta, Nagy Máté és Nagy Csaba a civil kapcsolatokat egyengette, Lazók Zoltán ideje pedig szinte óráról órára be volt programozva. A polgármesteri fogadások és egyéb protokoll esemény között ingázott, miközben a két helyszínen zajló rendezvényeket is felkereste.

Hétfőn reggel még sikerült egy gyors kapcsolatfelvételt abszolválni az 1300 diákot fogadó plochingeni gimnáziumban, elbúcsúzni Frank Buß polgármestertől és Peter Ravioltól, a német-magyar kapcsolatok fáradhatatlan ápolójától, aki az oroszlányi városi elismerés mellett, tavaly magas színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést is átvehette, majd hazaindult Oroszlány küldöttsége.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek