Hír
2015. augusztus 11.

Hőségriadó meghosszabbítva

Vasárnap éjfélig meghosszabbítja a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a következő napokban sem lesz enyhülés, folytatódik a kánikula, a napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ismételten felhívta mindenki figyelmét arra, hogy a nagy melegben fogyasszon több folyadékot, továbbá 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjon a tűző napon. A szabadtéren dolgozók és a fesztiválozók védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával, és senki se hagyjon gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban - figyelmeztettek.

Tengelits András, az ÁNTSZ kommunikációs vezetője az MTI-nek korábban elmondta, az elmúlt évek adatai szerint 2012-ben és 2010-ben fordult elő az, hogy négy hőséghullámra kellett figyelmeztetni, de 2008-ban öt riasztást kellett kiadni a nagy meleg miatt. Ilyen hosszan tartó, folyamatos riasztásra azonban még nem volt példa.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek